YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rekortmen Yüzücünün Hedefi Yunanistan

İZMİR (AA) - Milli Yüzücü Alper Sunaçoğlu'nun Türkiye ile Yunanistan arasındaki 320 kilometrelik mesafeyi yüzerek geçmeyi planladığı bildirildi.

İZMİR - Milli Yüzücü Alper Sunaçoğlu'nun Türkiye ile Yunanistan arasındaki 320 kilometrelik mesafeyi yüzerek geçmeyi planladığı bildirildi. Daha önce Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti arasındaki mesafeyi 26 saat 15 dakikada geçerek Ersin Aydın'a ait rekoru kıran, ardından İstanbul Boğazı ve Çanakkale Boğazı'nı boydan boya yüzen Alper Sunaçoğlu, Kuşadası-Sisam Adası ve Türkiye ile Suriye deniz sınırını geçtikten sonra şimdi hedefini Türkiye-Yunanistan arasındaki mesafeyi yüzmek olarak koydu. Sunaçoğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye ile Yunanistan arasındaki mesafeyi yüzerek geçmeyi planladığını, bunun Yüzme Federasyonu tarafından da desteklendiğini belirtti. Bu konuda resmi yazışmaların başladığını kaydeden Sunaçoğlu, gerekli izinlerin yetişmesi halinde 19 Mayıs 2014'te yetişmezse 30 Ağustos 2014 tarihinde rekor denemesine başlayacağını kaydetti. Rotanın İzmir-Atina-Selanik olacağını bildiren Sunaçoğlu, toplam mesafenin 960 kilometre olduğunu, bunun 320 kilometrelik kısmının denizde yüzerek, geri kalan 640 kilometrelik bölümünün de karada bisiklet ve koşu etaplarıyla Selanik'teki Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu evde tamamlanacağını belirtti. Sunaçoğlu, bu denemenin kendisinin çocukluk hayali olduğunu kaydederek, açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Bu rekor denemesi aynı zamanda benim jübilem olacak. Bu rekoru kıracağım ve üllkemiz, milletimiz adına Guiness Rekorlar kitabına bu rekoru tescil ettireceğim. Her türlü olumsuzluklara rağmen umudumu hiç yitirmedim ve sonunda başbakanımız ve spor bakanımızın desteğiyle resmi prosedürler aşılıyor. Yetkililerle diyalog halindeyiz." Bunun için sponsor desteği arayışlarının devam ettiğini bildiren Sunaçoğlu, tüm duyarlı işadamlarından ve sivil toplum kuruluşlarından destek beklediğini belirtti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler