YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Robotik Çocuklar" Türkiye Için Yarışacak

İZMİR (A.A) - Halil Şahin - Yaptıkları robotlarla uluslararası başarılar kazanan İzmirli öğrenciler, Hollanda'da düzenlenecek RoboCup Dünya Robot Şampiyonası'nda Türkiye'yi

İZMİR (A.A) - Halil Şahin - Yaptıkları robotlarla uluslararası başarılar kazanan İzmirli öğrenciler, Hollanda'da düzenlenecek RoboCup Dünya Robot Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Özel TAKEV Ortaokulu Fen ve Teknoloji Bölüm Başkanı Musa Gündüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 yıldır düzenlenen şampiyonaya üç yıldır Türkiye'den de katılım olduğunu belirtti.

Okul olarak üç yıldır mücadele ettikleri şampiyonada "en iyi teknik sunum" ve dünya beşinciliği gibi çeşitli başarılar elde ettiklerini aktaran Gündüz, bu sonuçlar doğrultusunda 25 Haziran -1 Temmuz tarihleri arasında Hollanda'da yapılacak RoboCup Dünya Robot Şampiyonası'na davet edildiklerini söyledi.

Gündüz, ortaokul öğrencilerinden oluşan 19 kişilik iki ekibin, dans ve arama-kurtarma kategorilerinde yarışacağını ifade ederek, "Ortaokul kategorisinde yarışacak tek Türk takımı olarak şampiyonluğu hedefliyoruz" dedi. Dans kategorisinde robotun müzikle senkronize dans ve tiyatral gösteri sunarak rakiplerini geçmeye çalışacağını kaydeden Gündüz, arama-kurtarma kategorisinde ise robottan bir düzenek üzerinde ışık takibi yapması, karşılaştığı engelleri aşması, 25 derecelik eğime sahip rampayı geçmesi ve "kurban" denilen cismi kurtarılmış bölgeye taşıma görevini yapmasının beklendiğini kaydetti.

-Günde en az 3 saat çalışıyorlar-

Gündüz, öğretmenler olarak çocuklara ilk etapta parçaları tanıma, robot yapımına yönelik el becerisi geliştirme ve yaratıcı düşünme gibi eğitimler verdiklerini kaydederek, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimizi daha sonra mekatronik alana yönlendiriyoruz. Motorlar, sensörler, robot beyinleri ile verilen görevleri becerebilecek şekilde robot tasarlamaya çalışıyorlar. Kullandıkları, elektrik devreleri çok olan robotlar değil. Malzemeleri kendi yaratıcılığıyla bir araya getirerek, bilgisayar üzerinden programlamasını yapıyor. Çocuklarımız şampiyonaya günde en az 3 saat çalışarak hazırlanıyor" diye konuştu.

Bu tür etkinliklerin akademik bilgilerin yanı sıra kişisel gelişime de fayda sağladığına dikkati çeken Gündüz, "Çocuklarımız grup içinde sorumluluk almayı öğreniyor. Bir şeyler yapmanın mutluluğunu yaşıyor ve özgüveni gelişiyor. Ayrıca uluslararası etkinliklerle de farklı kültürleri tanıyorlar" diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler