YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SDP'li Grubun Zam Protestosunda Olaylar Çıktı

İzmir'de zamları protesto etmek için yürümek isteyen grupla polis arasında kavga çıktı. Grup üyeleri, ellerindeki...

İzmir'de zamları protesto etmek için yürümek isteyen grupla polis arasında kavga çıktı. Grup üyeleri, ellerindeki bayrak ve şemsiyelerle polislere saldırdı. Çıkan olaylara polis ekipleri biber gazıyla müdahale ederken üç kişi gözaltına alındı.

Eski Sümerbank önünde toplanan SDP'li ve Dev-Lis'li gru, sloganlar atmaya başladı. Konak Meydanı'na yürümek isteyen grupla polis arasında kısa süreli arbede yaşandı. Zamları protesto etmek istediklerini söyleyen grup üyeleri, yürümek istediklerini belirtti. Polisse basın açıklamasını oldukları yerde yapmalarını, aksi durumda gözaltın alacaklarını bildirdi. Bunu üzerine grup, protesto için getirdikleri şemsiye ve bayraklarla polislere saldırdı. Polisler de biber gazıyla müdahale etti. Olayda üç kişi gözaltına alındı. Müdahaleye tepki gösteren grup, polis ekiplerinin önünde oturarak gözaltına alınan arkadaşlarının bırakılmasını istedi. Bir süre oturduktan sonra basın açıklaması okudular.

Basın açıklamasında, "Geçen cumartesi sabahı zamla uyandık. Süpriz miydi? Hayır. Sekiz ayda 8,5 milyar liraya ulaşan bütçe açığını kapatmak amacıyla zamların müjdesi çoktan veriliyordu. Yıllardır fazla verdiği söylenen bütçe, büyük oranda açık vermişti ve yama yapmak gerekiyordu." denildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler