YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Stat Sorunu Yine Meclis'te

İZMİR, Alsancak Stadı'nın depremde yıkılma riski nedeniyle kapatıldığını, Göztepe ve Karşıyaka için yapılacağı açıklanan yeni statların inşaatına bir türlü başlanamadığını,

Stat Sorunu Yine Meclis'te

İZMİR, Alsancak Stadı'nın depremde yıkılma riski nedeniyle kapatıldığını, Göztepe ve Karşıyaka için yapılacağı açıklanan yeni statların inşaatına bir türlü başlanamadığını, bakıma alınan Atatürk Stadı'nın ise yeni sezonun ilk haftalarına yetişmeyeceğini hatırlatan Bayır, Bakan Kılıç'a şu soruları yöneltti:
* İhtiyaçları açıkça ortada olan İzmir stadyumlarının bakım, onarım ve kapasite artırımı gibi fiziki düzenlemeler yapılması için bakanlık bütçesinden bugüne kadar kaynak ayrılması çok mu zordu? Universiade 2005 İzmir Yaz Oyunları'nda yapılamayan stadyum yatırımlarının, Expo 2020'ye aday olmuş bir şehrin acil yatırım planları içerisine alınması gerekmez miydi?
* 2003-2015 yılları arasında bakanlık olarak kamu ve özel sektör işbirliğiyle hangi illere stadyumlar yapılmıştır? Hem nüfus hem de kulüplerin tarihsel geçmişleri göz önüne alınırsa İzmir gibi 4 milyon 500 bin nüfuslu bir şehirde Avrupa standartlarına uygun bir stadın bugüne kadar yapılmaması sizce bir ayıp değil midir? Yoksa siyasi bir ayrımcılık mı söz konusudur?
* 2015-2016 sezonun da İzmir'in köklü kulüplerinin kendi şehirlerinde stad bulamaması ve başka şehirlerde oynayacak olmaları nedeniyle yaşayacakları maddi ve manevi kayıpları nasıl karşılamayı düşünüyorsunuz?

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler