YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Telefon Dolandırıcıları Bu Kez Kaçamadı

Bahri KARATAŞ/İZMİR, Çamlıçay Mahallesi'nde oturan Mahmut Büyükkırcalı Urla İlçe Asayiş Ekipleri, ihbar üzerine, dolandırıcıları yakalamak için çalışma başlattı. Şüphelilerin 58

Telefon Dolandırıcıları Bu Kez Kaçamadı

Bahri KARATAŞ/İZMİR, Çamlıçay Mahallesi'nde oturan Mahmut Büyükkırcalı Urla İlçe Asayiş Ekipleri, ihbar üzerine, dolandırıcıları yakalamak için çalışma başlattı. Şüphelilerin 58 TF 77, 63 M 5455 ve 34 JN 3411 plakalı araçları kullandıkları tespit edildi. Plaka tanıma sistemindan, şüphelilerin Mahmut Büyükkırcalı ve İkbal Büyükkırcalı'yı dolandırdıkları gün, 63 M 5455 plakalı araç ile olayın olduğu saate, Urla'dan İzmir'e doğru çıkış yaptıklarını, gece de geri döndükleri saptandı. Şüphelilerin kullandığı üç aracın da ilçe merkezinde bulunduklarını, Gülbahçe Mahallesi'nde park halinde oldukları belirlendi.
Şüphelilerin kaçmasını önlemek için otomobilerin bulunduğu yerde beklemeye başlayan ekipler, savcılıktan arama kararı aldı. Dolandırılan yaşlı çifte de eşkal tanıma sisteminden, daha önce bu tür olaylara karışan kişilerin fotoğrafları gösterildi. Büyükkırcalı çifti, kendilerini dolandıran kişinin Mehmet Reşit E. olduğunu teşhis etti. Bu sırada park halindeki bir otomobile binmeye çalışan İsa E. ile İsmail D. yakalandı. Evin ikinci katından atlayıp kaçmaya çalışırken düşüp yaralanan ve şebekenin elebaşı olduğu öne sürülen Mehmet Reşit E., kaçmaya çalışan Mehmet D. ve evde bulunan Sevgi K. da yakalandı. Yaralanan Mehmet Reşit E., hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.
Evde yapılan aramada, olayda kullanılan 15 adet cep telefonu, 22 adet simkart, bilgisayar, polis telsizi, hard disk, flaş bellekler, 10 gram esrar ve 9 bin 500 lira para ele geçirildi. Zanlılardan Mehmet Reşit E.'nin, 4 ayrı olaydan arandığı da ortaya çıktı. Urla İlçe Asayiş Ekipleri, şüphelilerin ayrıca ilçede 8 ayrı kişiyi dolandırmaya teşebbüs ettiklerini de belirledi. Bu kişiler de sanıkları teşhis edip şikayetçi oldu.
Çetenin, paraları Sevgi K. üzerinden memleketleri Şanlıurfa Açakale'deki banka hesabına aktardıkları belirlendi. Olayla ilgili soruşturma sürerken, zanlılar, işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Telefon Dolandırıcıları Bu Kez KaçamadıTelefon Dolandırıcıları Bu Kez KaçamadıTelefon Dolandırıcıları Bu Kez Kaçamadı

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler