YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Thk Üniversitesi İlk Mezunlarını Törenle Uğurlayacak

İki yıl önce eğitime başlayan Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Hava Ulaştırma Fakültesi İzmir Havacılık...

Thk Üniversitesi İlk Mezunlarını Törenle Uğurlayacak

İki yıl önce eğitime başlayan Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Hava Ulaştırma Fakültesi İzmir Havacılık Meslek Yüksek Okulu, ilk mezunlarını 14 Haziran Cuma günü Selçuk Efes Havaalanı'nda yapılacak diploma töreniyle uğurlayacak. Üniversitenin Uçak Teknolojisi bölümünden mezun olan Can Erol, katıldığı Microlayt eğitimini de yaptığı son eğitim uçuşunu başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı.

Manisa'nın Salihli ilçesinde oturan ve iki yıl önce Selçuk ilçesinde eğitime başlayan İzmir Havacılık Meslek Yüksek Okulu Uçak Teknolojisi bölümünden bu yıl mezun olan Can Erol, eğitim öğretim yılı içerisinde yine THK Üniversitesi bünyesinde kurulan Havacılık Kulübü'ne üye olduğunu ve burada verilen eğitimlere katıldığını ifade etti. Yaklaşık bir ay süren eğitimler kapsamında Microlayt, yelken kanat, yamaç paraşütü, model uçak ve serbest paraşüt eğitimlerini başarıyla tamamlayan genç öğrenci, son eğitim uçuşunu gerçekleştirerek sertifika almaya hak kazandı.

Hem uçup, hem de okumanın kendisine ayrı bir mutluluk ve gurur verdiğini ifade eden genç öğrenci Can Erol, THK Üniversitesi'nin havacılıkta yeni bir ulaşım olduğunu, kısa sürede çok iyi bir yol çizildiğini, bu üniversitenin daha da ilerleyeceğine inandığını ve üniversitenin ilk mezunlarından olmanın gururunu yaşadığını söyledi. Bu imkanlar sayesinde yaşantısının değiştiğini belirten genç öğrenci Erol, "Bu anlamda rüzgarı bana hissettiren THK Üniversitesine, Rektörümüz Prof. Dr. Ünsal Ban'a, THK Genel Başkanımız Osman Yıldırım'a, Okul Müdürümüz Murat Ekici ve tüm hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Ayrıca yine tecrübelerini ve deneyimlerini benimle paylaşan, öğretmenlikten çok ağabeylik yapıp desteklerini esirgemeyen Microlayt hocalarım Tayfun Karataş, Haluk Özdil ve Serhat Başım'a da çok teşekkür ediyorum" diyerek, tüm gençlere THK Üniversitesi'ni tercih etmelerini tavsiye etti.

Birçok faaliyetleri kapsayan Efes Havaalanı'nda Microlayt eğitimlerinin verildiğini ve Türkiye'de her isteyen kişinin bu eğitimi burada alabileceğini belirten Microlayt eğitmeni Tayfun Karataş, eğitimler hakkında da bilgi verdi. 22 saat teknik eğitim ile başlayan Microlayt'ın, 25 saat uçuş eğitimi ile sona erdiğini hatırlatan Karataş, yaklaşık bir ay devam eden eğitim sonunda başarılı olanlara Ulaştırma, Denicilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından sertifika ve lisans verildiğini belirtti. Eğitim alanların daha sonra Efes Havaalanı'nda bulunan Microlayt uçağını kiralayarak istedikleri zaman, istedikleri yerde kurallara uygun bir şekilde uçabildiklerini ifade eden Karataş, Microlayt uçuşunda başarılı olan Can Erol'u da tebrik ettiğini söyledi.

Thk Üniversitesi İlk Mezunlarını Törenle Uğurlayacak

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler