YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türbana izin vermedi, ceza aldı, son dersini verip cezaevine girdi (3)

YANINDA GAZAP ÜZÜMLERİ İLE KARİKATÜR KİTABINI GÖTÜRDÜ İzmir Ege Üniversitesi'nde, türbanlı öğrencilerin 2012 yılının başındaki şikayeti üzerine 'Öğrenim özgürlüğünü engellediği' gerekçesiyle

Türbana izin vermedi, ceza aldı, son dersini verip cezaevine girdi (3)

YANINDA GAZAP ÜZÜMLERİ İLE KARİKATÜR KİTABINI GÖTÜRDÜ
İzmir Ege Üniversitesi'nde, türbanlı öğrencilerin 2012 yılının başındaki şikayeti üzerine 'Öğrenim özgürlüğünü engellediği' gerekçesiyle aldığı 2 yıl 1 aylık cezası Yargıtay tarafından onanan Prof. Dr. Renan Pekünlü, teslim olmak için Foça Açık Cezaevi'ne geldi. Cezaevi kavşağında kendisini karşılamaya gelenlere selam vermek için aracından inen Prof. Dr. Rennan Pekünlü, anayol kavşağından cezaevi nizamiyesine kadar 2 kilometrelik yolu, beraberindekilerle yürüyerek gitti.
Yolda sık sık 'Türkiye laiktir, laik kalacak' sloganlarına da eşlik eden Pekünlü, aslında Atatürkçülükle ilgisinin olmadığı, 'Pekünlü' olan soyismini ünlü yapmak için çaba gösterdiği esprisini yaptı.
Cezaevi girişinde de, Rennan Pekünlü, kendisini karşılamaya gelenlerden Fransız Devrimi'nde Bastil Hapishanesi'nin basılarak mahkumların salıverilmesi gibi, kendisi için de, Foça Cezaevi'nin basılmasını esprisinde bulundu.
Son olarak yanında John Steinbeck'in 'Gazap üzümleri' ile çok sevdiği yabancı bir karikatüriste ait kitabı yanında götürdüğünü anlatan Rennan Pekünlü, yaşanan bu süreci bir kitapta da toplayabileceğini açıkladı. Prof. Dr. Rennan Pekünlü, daha sonra eşi Belma Pekünlü ile arkadaşlarına tek tek sarıldıktan sonra cezaevinin bahçe kapısından içeriye girdi. Bu sırada, yanına gelen 7 yaşındaki Vedat Doğa Yeşilyurt'un üzerinde 'Seni seviyorum Rennan amca' yazılı resmi alan Pekünlü, bunu da herkese gösterdikten sonra cezaevi görevlileriyle birlikte, valizlerinin kontrolü için teslim noktasına geçti.

Taylan YILDIRIM / İZMİR

Türbana izin vermedi, ceza aldı, son dersini verip cezaevine girdi (3)Türbana izin vermedi, ceza aldı, son dersini verip cezaevine girdi (3)Türbana izin vermedi, ceza aldı, son dersini verip cezaevine girdi (3)

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler