YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TÜRBANA İZİN VERMEDİ, CEZA ALDI, SON DERSLE SEVENLERİNE VEDA ETTİ (2)

SEVGİ GÖSTERİLERİYLE UĞURLANDI İzmir Ege Üniversitesi'nde, türbanlı öğrencilerin şikayeti üzerine 'Öğrenim özgürlüğünü engellediği' gerekçesiyle aldığı 2 yıl 1 aylık cezası Yargıtay

TÜRBANA İZİN VERMEDİ, CEZA ALDI, SON DERSLE SEVENLERİNE VEDA ETTİ (2)

SEVGİ GÖSTERİLERİYLE UĞURLANDI
İzmir Ege Üniversitesi'nde, türbanlı öğrencilerin şikayeti üzerine 'Öğrenim özgürlüğünü engellediği' gerekçesiyle aldığı 2 yıl 1 aylık cezası Yargıtay tarafından onanan Prof. Dr. Renan Pekünlü, son dersini de öğrencileriyle akademisyenlere verdi. 'Evren ve Evrim' dersini tamamlayan Prof. Dr. Pekünlü, 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' sloganları eşliğinde, yaptığı son konuşmasında, "Bu bildiğimiz anlamda bir ayrılık değil. Birleştirici etkisi olan bir ayrılık olacak" dedi.
Prof. Dr. Pekünlü, daha sonra kendisini en önde yere oturarak dinleyen eşi Belma Pekünlü ile birlikte, alkışlar arasında kendisini bekleyen araca bindi. Bu sırada da yine uğurlamaya gelen sevenleriyle kucaklaşan, otomobilden uzanıp ellerini tutan Prof. Dr. Pekünlü, "Yakında mücadeleye yanınıza geliyorum" dedi. Belma Pekünlü ise, eşinin arkasında olduğunu ve laiklik mücadelesini beraber sürdüreceklerini dile getirdi.

Taylan YILDIRIM/İZMİR,

TÜRBANA İZİN VERMEDİ, CEZA ALDI, SON DERSLE SEVENLERİNE VEDA ETTİ (2)TÜRBANA İZİN VERMEDİ, CEZA ALDI, SON DERSLE SEVENLERİNE VEDA ETTİ (2)TÜRBANA İZİN VERMEDİ, CEZA ALDI, SON DERSLE SEVENLERİNE VEDA ETTİ (2)

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler