YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye-Peru-Ekvator uyuşturucu hattı çöktü

İzmir Narkotik polisi tarafından Türkiye-Ekvator-Peru hattında uluslararası uyuşturucu ticareti yapan şebekeye yönelik operasyonda gözaltına alınan...

İzmir Narkotik polisi tarafından Türkiye-Ekvator-Peru hattında uluslararası uyuşturucu ticareti yapan şebekeye yönelik operasyonda gözaltına alınan biri kadın 15 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Peru'da gözaltına alınan şebeke elebaşı M.K. ile kuryelik yaptığı öğrenilen ve Ekvator'da gözaltına alınan T.Ü. adlı kadının ise her iki ülkede yargı önüne çıkarılacağı öğrenildi. Daha önce de Peru ve Ekvator polislerinin, şebekeden 10 kg. kokain maddesi ele geçirdiği belirtildi.

Uyuşturucu maddelerle mücadelesini aralıksız sürdüren İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, İzmir merkezli bir grubun ucuz olduğu için Peru ve Ekvator'dan yasadışı yollardan Türkiye'ye uyuşturucu madde soktuğunu ve ticaretini yaptığını belirledi. Şebekeye yönelik 1,5 yıldır takip sürdüren Narkotik ekipleri, geçen gün Türkiye ayağına operasyon düzenleyerek 15 kişiyi gözaltına aldı. Türk Narkotik timlerinin verdiği bilgiler ışığında harekete geçen Peru ve Ekvator polisi de iki ayrı operasyon düzenleyerek 2 kg. kokain maddesi ele geçirdi. Peru ve Ekvator'da birisi şebeke elebaşı, birisi de kurye kadın olmak üzere iki Türk vatandaşı gözaltına alındı.

Narkotik Büro Amirliği'ndeki sorgulamaları tamamlanan 15 zanlı, sabah erken saatlerde adliyeye sevk edildi. Peru'da üzerindeki 1 kg. kokainle yakalanan elebaşı M.K. ile kurye olduğu iddia edilen ve Ekvator'da gözaltına alınan T.Ü. adlı kadının, bu iki ülkede mahkeme karşısına çıkarılacağı, daha sonra Türkiye'ye iade edilmelerinin isteneceği öğrenildi.

Uyuşturucu şebekesine yönelik 2010 yılından bu yana yürütülen takip sırasında Türkiye'de uyuşturucu madde nakliyle ilgili değişik tarihlerde 16 operasyon düzenleyen polis 33 kişiyi gözaltına almış, bunlardan 23'ü tutuklanmıştı. Bu operasyonlarda 20 bin uyuşturucu hap ve 59 kg. esrar maddesi ele geçirilmişti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler