YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'türkiye'nin Karadeniz'i' Baskıya Girdi

Figen ÇAYLAK/ İZMİR, İzmir Limanı'na kayıtlı 7.95 metre boyundaki teknesiyle 2006-2009 yılları arasında hiçbir elektronik seyir aleti kullanmadan tek başına

'türkiye'nin Karadeniz'i' Baskıya Girdi

Figen ÇAYLAK/ İZMİR, İzmir Limanı'na kayıtlı 7.95 metre boyundaki teknesiyle 2006-2009 yılları arasında hiçbir elektronik seyir aleti kullanmadan tek başına dünya turu yapan, Türk bayrağını okyanuslarda dalgalandıran, gittiği ülkelerde 'Crazy Turk' lakabı takılan ve bu yolculuğu 'Özgürlük Hattının Batısına' isimli kitapta toplayan İzmirli denizci Özkan Gülkaynak, 2012 yılında bu kez Karadeniz'e doğru yola çıktı.
Mayıs ayı başında İzmir-Sığacık'tan 'Vira Bismillah' diyen Gülkaynak, Boğazlar'ı geçerek Karadeniz'e açıldı ve 3 ay boyunca bir yatçının kalabileceği limanları inceledi. Yaklaşık 1600 deniz mili yol yapan Gülkaynak, İstanbul'dan Gürcistan'ın Batum kentine kadar çoğunlukla tekne ile bazen de araba ile giderek bütün limanlara uğradı, gerekli bilgileri topladı, "Yatlar giremez" denilen bazı derelere de girdi. İncelemelerini tamamlayan Gülkaynak İzmir'e dönerek, ikinci kitabı için kolları sıvadı. 2.5 yıldır sürdürdüğü çalışmaları tamamlayan Gülkaynak, 'Türkiye'nin Karadeniz'i' adlı kitabı baskıya verdi.
TÜRKİYE'DE BİR İLK
Özkan Gülkaynak, Türkiye'de bir ilk olacak 350 sayfalık kitabında, 150'den fazla karakalem çizimi ve 500'e yakın renkli fotoğraf bulunacağını söyledi. Gülkaynak, şöyle dedi:
"Dünyada mevcut en kapsamlı, Türkiye de ise tek kılavuz kitabı olacak. Kitabın amacı, bilinmeyen, korkulan ve ihmal edilen Karadeniz sahillerini amatör denizciliğe açmak, o yörenin de ayrı bir tad olduğu farkındalığını amatör camiada yaratmak."
İlk kitabında olduğu gibi, bu kitabı da tamamen kendi olanakları ile hazırlayan Gülkaynak, "Baskı maliyeti bütçemi aşıyor. Bu konuda toplu alım yapacak kurum ve kişiler baskı maliyetimizin karşılanmasına destek olacaktır. Kimseden bağış ve sponsorluk kabul etmiyorum. Bu konuda özellikle kendini amatör denizciliğin gelişmesine adamış kurumların duyarlılığını bekliyorum" diye konuştu.
İLK KİTABIN GELİRİ İKİNCİYE
Gülkaynak, dünya turunu kapsayan 710 sayfalık, bin 400'e yakın görsel malzeme, 100'ün üzerinde teknik çizim ve 50'den fazla harita içeren 'Özgürlük Hattının Batısına' adlı kitabın üçüncü baskıyı yaptığını, istek üzerine kitabın boyutlarının yüzde 15 oranında küçültüldüğünü ve şimdi de DVD'lerini satışa çıkardığını kaydetti. Gülkaynak, şöyle konuştu:
"Dünya çevresinde, 8 saatlik görüntülerim 5 DVD içerisinde satışa sunulmuştur. Senelerce emek verdiğimiz bu görüntü şölenine, makul bir bedel ödeyerek,Türkiye' nin Karadeniz'i isimli kılavuz kitaba ve Özgürlük Hattının Batısına isimli kitabımın üçüncü baskısına çok önemli destek vermiş olacaksınız. Çok idealist bir projenin sponsorsuz yürütülerek gerçekleşmesi sağlanacaktır. Şu ana kadar yapılan satış 73 adettir. DVD seti için Kayitsiz3@mynet.com e-posta adresimden sipariş verilebilir. DVD seti, Akdeniz-Atlantik Okyanusu, Pasifik Okyanusu, Pasifik-Hint Okyanusu, Hint Okyanusu ve Hint Okyanusu-Kızıldeniz olmak üzere 5 bölümü içermektedir. Tüm setin ücreti kargo dahil 100 liradır. Set aynı zamanda İzmir'de faaliyet gösteren Piri Reis Denizcilik Derneği'nde de satılmaktadır."

'türkiye'nin Karadeniz'i' Baskıya Girdi'türkiye'nin Karadeniz'i' Baskıya Girdi'türkiye'nin Karadeniz'i' Baskıya Girdi

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler