YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Üç Ay Hapis Yattığı Taksici Gaspından Beraat

Bahri KARATAŞ/İZMİR, Davaya konu olan olay 10 Mart 2013'te meydana geldi. İddiaya göre Karabağlar İlçesi'nde saat 04.30 sıralarında Mustafa Bodur'un

Üç Ay Hapis Yattığı Taksici Gaspından Beraat

Bahri KARATAŞ/İZMİR, Davaya konu olan olay 10 Mart 2013'te meydana geldi. İddiaya göre Karabağlar İlçesi'nde saat 04.30 sıralarında Mustafa Bodur'un kullandığı 35 T 5451 plakalı taksiye bir erkek müşteri binip Alsancak'a gitmek istedi. Taksideki müşteri 1469 sokakta inip, kısa bir süre sonra Bodur'u da yanına çağırdı. Ardından taksiye binen Mustafa Bodur'un yanına giden erkek müşteri, bıçak çekip beline dayadı ve vites kolu yanındaki 90 lira parayı alıp, 'buradan toz ol' diye tehdit edip, araçtan hızla uzaklaştı. Mustafa Bodur, sokak aralarına yaya olarak kaçan ve başka bir taksiye binen şüphelinin aracının önünü kesti. Bunu gören şüpheli araçtan inip bir kez daha kaçtı. Bodur da polise gidip şikayetçi oldu. Çevrede bulunan güvenlik kameralarını inceleyen polis, olayı gerçekleştirdiği iddiasıyla Kadir B.'yi, gözaltına aldı. Müşteki tarafından da teşhis edilen süpheli Kadir B., tutuklandı. Kadir B., Ağır Ceza Mahkemesi'nde “Yağma" suçundan 15 yıl hapis cezası istemiyle tutuklu yargılandığı davada, üç ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi.
7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmaya tutuksuz yargılanan sanık Kadir B., ile avukatı Tolga Turgut katıldı. Daha önceki duruşmada ifade veren taksi şoförü Mustafa Bodur, “Olay tahinde çok çalışmıştım, yorgundum. Karakolda sanğı gösterdiler, ben de 'benzetmiş olabilirim' diye beyanda bulundum. Ancak olayı gerçekleştiren kişi bu değil. Olayı yapan kişi doğu şivesiyle konuşuyordu. Burada bulunan kişinin sesini dinledim o değil. Beni gasp eden kişi bu kişi değil" dedi.
Kadir B., suçlamaları kabul etmedi. Kadir B., “Arkadaşımla birlikte Alsancak'ta geziyorduk. Sivil polisler gelip beni durdurdu. Aracın içerisinden 'bu olabilir' diye bir ses geldi. Beni alıp karakola götürdüler. Ben müştekinin taksisine binmedim, gasp da etmedim. Üzerimde para ve bıçak çıkmadı. Beraatimi istiyorum" dedi. Sanığın avukatı Tolga Turgut da müvekiklinin bu suçu işlemediğini, mahkemeye gelen ve bir özel kriminal laboratuvar raporunda da güvenlik kamerası görünleriyle müvekkilinin karşılaştırıldığını ve kendisinin olmadığını belirlendiğini altını çizdi. Turgut, olayı gerçekleştiren kişinin 1.75 boylarında ve esmer tenli, oysa müvekilinin 1.93 boyunda ve beyaz tenli olduğunu belirtip beraatini istedi.
Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya, mütalaasında, sanığın gelen raporlara ve müştekinin beyanlarına göre beraatini talep etti. Mahkeme başkanı Cengiz Çoban, gelen rapor ve beyanlara göre sanığın beraatine karar verdi. Çoban, ayrıca sanığın tutuklu kaldığı günler içinde hazineye karşı tazminat davası açabileceğini, dosyada bulunan CD ve elinde bıçak bulunan kişinin yer aldığı fotoğrafların delil olarak saklanmasına, bu kişinin de tespiti için Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verip, davayı bitirdi. Beraat eden sanık Kadir B.'nin avukatı hazineye karşı haksız yere yattığı üç ay için de tazminat davası açacaklarını söyledi.

Üç Ay Hapis Yattığı Taksici Gaspından BeraatÜç Ay Hapis Yattığı Taksici Gaspından Beraat

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler