YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sağnak yağış, İzmir'de kurban fiyatlarını yüzde 50 düşürdü

İzmir'de sağanak yağış, kurban pazarındaki fiyatların yüzde 50 düşmesine neden oldu.

İzmir'de sağanak yağış, kurban pazarındaki fiyatların yüzde 50 düşmesine neden oldu. Bazı vatandaşlar fiyatların düşmesini fırsat bilerek ikinci kez kurbanlık aldı.

Yurtta hava durumunu öğrenmek için tıkla

İzmir’de akşam saatlerinde etkisini gösteren sağanak yağış nedeniyle ellerinde kalan kurbanlıkları bitirmeye çalışan satıcıları, arefe ve bayramın birinci günü 700 TL’ye sattıkları küçükbaş kurbanlıkları, bayramın ikinci günü 300 ila 400 TL’ye sattıklarını belirttiler. Bayramın ikinci gününden sonra fazla satış yapamayacaklarını belirten kurban satıcıları, yağmur nedeniyle de elde kalan kurbanlıkları tamamen bitirmek istediklerini söyledi. Bazı vatandaşların ise kurban fiyatlarının düşmesiyle birlikte ikinci kez kurbanlık aldığı görüldü.

YAĞMUR NEDENİYLE KURBANLIKLAR ELDE KALDI

Fiyatların geçtiğimiz Kurban Bayramı ile aynı olduğunu ifade eden satıcılardan Ali Osman Kara, “Geçen seneki durumdan farkımız yok. Besici bu şekilde borcunu ödeyemez. Arpası, yemi ve nakliye parası besicinin cebinden gidiyor. Battık” dedi. Yağmur nedeniyle kurbanlıklarının elinde kaldığını söyleyen Mürsel Sevin ise, “Yağmur yağmasaydı bütün hayvanlarımı satmıştım. Yağmur bayağı etkiledi. Hayvan ucuz, alıcı çok yalnız yağmurdan dolayı hayvanlarımı satamadım. Yağmur yağmasaydı bugün burada duracaktık ama yağmurdan dolayı hayvanlarımı bu akşam toplayıp Manisa’ya gideceğim” diye konuştu.

VATANDAŞLAR İKİNCİ KURBANI ALDI

Fiyatların düşmesini fırsat bilen müşterilerden Uğur Başak ise, “Normalde bir tane kurban zaten kesmiştik. Fiyatı iyi geldi, bir tane daha kurban aldık. Çoğu satıcı kurbanları iyi fiyata satamadığı için şikayetçi. Nakliye parası vermemek için şimdi düşük fiyatlara kurban satıyorlar. Fiyat düşük olduğu için ikinci kurbanı aldım. Bayramdan önce almaya kalktığımda 550-600 TL öderdim ama şimdi kurbanı almaya geldiğinde 250-300 TL’ye kurban alabiliyorsun” dedi.

Yerel Seçim 2024

Sağnak yağış, İzmir'de kurban fiyatlarını yüzde 50 düşürdü

İzmir'de sağanak yağış, kurban pazarındaki fiyatların yüzde 50 düşmesine neden oldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler