YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yeni Bağlanan Ilçelerde Su Sayaçlarının Okunmasında Yaşanan Sıkıntı

İZMİR (AA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olan yeni ilçelerde, su sayaçlarının okunmasında yaşanan sıkıntının giderildiği bildirildi.

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olan yeni ilçelerde, su sayaçlarının okunmasında yaşanan sıkıntının giderildiği bildirildi. İZSU Genel Müdürlüğünün açıklamasında, Büyükşehir Belediyesine yeni bağlanan, su ve kanalizasyon hizmetlerinin başladığı Ödemiş, Kiraz, Beydağ, Bergama, Dikili, Kınık, Çeşme, Karaburun ve Tire'de, personel aktarımlarında yaşanan gecikme nedeniyle sayaçların zamanında okunamadığı belirtildi. Bu nedenle mağduriyet yaşanmaması için gerekli önlemlerin alındığının ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi: "Çeşme dışındaki sayaç okuma işlemleri, söz konusu işi yapan personellerin ilgili belediyelerinde taşeron olarak çalışmaları ve kurumumuza geçişlerinin olmaması nedeniyle bugüne kadar yapılamamıştır. Ancak Temmuz 2014 başında bahse konu personellere işbaşı yaptırılmış ve bu konuda sıkıntı yaşanan Ödemiş, Kiraz, Tire, Bergama, Kınık ve Beydağ'da, sayaç okuma işlemleri başlamıştır. Karaburun ve Dikili'de sayaç numarası ve endeks uyuşmazlığı tespit edilen vatandaşların hatalı faturalar ile karşılaşmamaları için saha tarama çalışmaları yapılmaktadır. Yeni bağlanan ilçelerde yaşayan vatandaşlarımızın toplu gelecek faturalar ile ilgili mağduriyet yaşamamaları için ilk okuma tarihi ile son okuma tarihi aralığındaki tüm ayların tarifeleri göz önüne alınarak yapılacağından, tonaj katlaması ve gecikme cezası uygulanmayacaktır. Ayrıca vatandaşların talep etmeleri halinde, faizsiz 5 taksit olanağı sunulacaktır."

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler