YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yetenekleriyle Engelini Aşıyor

Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ Ödemiş'te doğan ve küçükken geçirdiği epilepsi nöbetine bağlı olarak zihinsel engelli olarak yaşamını sürdüren Murat Köymen

Yetenekleriyle Engelini Aşıyor

Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ Ödemiş'te doğan ve küçükken geçirdiği epilepsi nöbetine bağlı olarak zihinsel engelli olarak yaşamını sürdüren Murat Köymen hiç boş durmuyor. Ödemiş Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi özel sınıfında 10'uncu yılını tamamlayan Köymen, keman, piyano çalıyor, zeybek oynuyor ve basketbolda kendini geliştiriyor.
İlkokul mezunu annesi 46 yaşındaki Seher Köymen de, oğlunun yaşıtlarından geri kalmaması için onu iyi yönlendirmeye çalıştıklarını söyledi. Anne Köymen, "Tek arzum çocuğumun üniversiteyi bitirerek herkese örnek olması. Bugüne kadar bunun için çalıştık. Murat hem üniversiteli olsun, hem de topluma yararlı işler yapsın istiyoruz. Bilgi ve görgüsünü attırmak için onun yeteneklerini geliştiriyor, gezilere gönderiyoruz. Keman ve piyano çalıyor, çok güzel zeybek oynuyor. Baskette de epey yetenekli. Yurttaki gelişmelerden haberdar olmak için her gün bir gazete okuyor" dedi.
ENGELLİLER BAKANLIĞI KURULMALI
2 çocuk annesi Seher Köymen, engellilerin aşamadığı sorunları bulunduğuna dikkat çekerek, "Türkiye'de bir Engelliler Bakanlığı kurulmasını istiyoruz. Bu konuda derneğimiz kanalıyla, Ödemiş'ten ilk ışığı yakarak sesimizi Ankara'ya duyuracağız. Tüm engellilerin bize destek vereceğini düşünüyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAF

Yetenekleriyle Engelini AşıyorYetenekleriyle Engelini Aşıyor

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler