YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakış Beldesine Devlet-vatandaş İşbirliğiyle İçme Suyu

Elbistan’a bağlı Bakış Beldesinde, devlet-vatandaş işbirliği ile 20 kilometre uzaklıkta bulunan Karadede Yaylasındaki suyun, belde...

Bakış Beldesine Devlet-vatandaş İşbirliğiyle İçme Suyu

Elbistan’a bağlı Bakış Beldesinde, devlet-vatandaş işbirliği ile 20 kilometre uzaklıkta bulunan Karadede Yaylasındaki suyun, belde deposuna cazibeli olarak getirilmesi için çalışma başlatıldı.

Bakış Belde Belediye Başkanı Kamber Yurdakurban, beldeye 20 kilometre uzaklıktaki Karadede yaylasındaki içme suyunu cazibeli olarak getirebilmek için başlattıkları çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Başkan Yurdakurban, proje tamamlandığında belde halkının sağlıklı ve kaliteli içme suyuna kavuşacağını söyledi.

Mevcut suyun yeterli ve kaliteli olmadığını ifade eden Belediye Başkanı Kamber Yurdakurban, “Beldeye 20 kilometre uzaklıktaki Karadede yaylasındaki kaynak suyunu beldeye içme suyu olarak getirebilmek için bir proje hazırladık. Bu projenin hayata geçirilebilmesi için AK Parti Grup Başkan Vekili sayın Mahir Ünal’ında desteği ile İller Bankası’ndan 90 bin TL’lik geri ödemesiz hibe ayrılması sağlanmıştır. Saniyede 17 litre suyun aktığı bu kaynaktan içme suyunun, borularla mevcut içme suyu deposuna taşınması sağlanacaktır. Çalışmalarda, DSİ 20. Bölge Müdürlüğü’nün iş makineleri ile belediyemizin imkanlarını kullanıyoruz. Yol açma çalışmaları şuanda devam ediyor” dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler