YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahramanmaraş'ta 69 Tesisin Toplu Açılış Törenine Katıldı

Hasan KIRMIZITAŞ-Mücahit YOLCU-Mehmet SEZGİN-İskender ZENGİN/ KAHRAMANMARAŞ, 10 Ağustos seçimlerinde Kahramanmaraş'ın kendisine yüzde 71,5 oranında destek verdiğini hatırlatarak teşekkür eden Cumhurbaşkanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahramanmaraş'ta 69 Tesisin Toplu Açılış Törenine Katıldı

Hasan KIRMIZITAŞ-Mücahit YOLCU-Mehmet SEZGİN-İskender ZENGİN/ KAHRAMANMARAŞ, 10 Ağustos seçimlerinde Kahramanmaraş'ın kendisine yüzde 71,5 oranında destek verdiğini hatırlatarak teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentin 12 yıl öncesini de bildiğini belirterek, "Daha da iyi olacak. 12 yıldır aşkla çalışıyoruz. Özel sektörüyle, kamu kurumlarıyla el ele verdik Türkiye'yi yatırımlarla buluşturduk. Hiçbir ayırım yapmadan 81 vilayetimizin tamamını eserlerle, hizmetlerle, projelerle donattık. 12 yılda sadece Kahramanmaraş'a 14 milyarlık yatırım yaptık. Biz İstanbul'a nasıl baktıysak Kahramanmaraş'a da öyle baktık, ayırım yapmadık" dedi.
GURBETÇİLERE 'OY KULLANIN' ÇAĞRISI
"Ülkemiz açısından, demokrasimiz açısından, evlatlarımızın geleceği açısından son derece önemli bir seçim sürecindeyiz" diyen ve yurtdışında yaşayan gurbetçileri sandığa gitmeye davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle dedi: "7 Haziran seçimlerine 15 gün kaldı. 8 Mayıs'tan itibaren yurtdışında yaşayanlar oylarını kullanmaya başladı. Gurbetçilerimiz başkonsolosluklarımızda ve 33 gümrük kapısında sıkıntı çekmeden gidip gönül verdiği partiye oyunu kullanıyor. Daha önce böyle imkan yoktu biz sağladık. Bu seçimde şimdiye kadar 500 bin vatandaş oyunu kullandı, önümüzdeki günler sayısının artarak rekora ulaşacağına inanıyorum. Yurtdışında yaşayan kardeşlerimizin bu fırsatı iyi değerlendirmesini bekliyorum. Bu zamana kadar oy kullanmayan varsa gitsin oyunu kullansınlar, Türkiye'nin geleceğinde onlar da oylarıyla söz sahibi olsunlar. Türkiye'nin özgürlükler noktasında, haklar noktasında, demokrasi mücadelesinde, çözüm sürecinde, terör örgütüne karşı kararlı duruşlarını sergilesinler. Bu seçim çok önemli. Bizler bu seçimlerde hayati bir karar vereceğiz. Bu seçimlerde ya eski Türkiye diyeceğiz ya da yeni Türkiye diyeceğiz. O kadar önemli."
ESKİ TÜRKİYE KOALİSYONU KURDULAR
Muhalefet partilerin, bölücü örgüt, paralel örgüt ve medyanın bir kısmı ile bir araya gelerek eski Türkiye koalisyonu kurduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Daha birkaç yıl öncesine kadar birbirine hakaret edenler nasıl olduysa bugün aynı çatı altında buluştular. Bölücü terör örgütü güdümündeki parti, paralel çeteye daha düne kadar demediğini bırakmıyordu, şimdi can ciğer kuzu sarması oldular" dedi.
FETHULLLAN GÜLEN'E ELEŞTİRİ
Bu sırada alandan yükselen 'vur vur inlesin paralel dinlesin' sloganları üzerine Erdoğan, isim vermeden Fethullah Gülen'i hedef alarak şu eleştirilerde bulundu: "Kulağı var duymaz, gözü var görmez, dili var hakkı söylemez. Bu beyefendi Kestane Pazarı'nda bir zamanlar hoca efendiydi değil mi? Ama şimdi nasıl oluyor da bu ülkede 50 bin insanın kanına girenlerle bakıyorsunuz bal kaymak olabiliyor. Sevgili kardeşlerim hep anlattım anlatıyorum bunların şu toplumu, milleti nasıl parçaladığını, nasıl böldüğünü gayet iyi biliyorsunuz. Bu hoca ne diyordu başörtüsüyle alakalı 'başörtüsü fürüattandır' diyordu. Üniversitelere başörtülü kızları almadıklarında 'çıkartın başörtünüzü, peruk takın' diyordu. Şimdi görüyorsunuz can ciğer oldular."
HANİ SEN HESAP UZMANIYDIN?
İmam Hatip mezunu olduğunu ve kendilerinin gelmesiyle kapalı olan orta kısımların açılarak öğrenci sayısının 1 milyona yükseldiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun seçim beyannamesindeki eğitim formülü ile İmam Hatiplerin ortaokullarını kapatmak istediğini belirterek, "Kızlarım başörtüsü, oğlum katsayıdan dolayı yurtdışında okudu. Pensilvanya'daki zat o zaman buna maalesef çanak tutanlardan. Şimdi bundan Sayın Kılıçdaroğlu rahatsız oluyor. Ne diyor; 1+8+4. Yani İmam Hatiplerin orta kısmını kapatacağım diyor. Bunu Kahramanmaraş'ta söyleyemez. Kayseri'de 'hayır dedi öyle söylemedim' dedi. Seçim beyannamende yazıyor. Hani hesap uzmanıydı?. Bu formülü geçmişten tanırız. 8'in içinde ne var ilk ve orta okulları birleştiriyor, İmam Hatiplerin orta kısmını kapatıyor. Tabi Müslüman bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz, bitti o iş" dedi.
MUHALEFETE 'BİRLEŞİN' ÇAĞRISI
Konuşmasında Kobani protestoları sırasında yaşamını yitirenleri, çocukları dağa çıkarıldığı için eylem yapan Diyarbakır annelerini ve Van'da asılan kanlı musluk pankartlarını hatırlatarak muhalefet partilerini eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:"6-7-8 Ekim vandallarını tanıyorsunuz değil mi? 40 kişiyi öldürenleri biliyorsunuz değil mi? Terör örgütünü arkasına almış malum parti demokrasiden bahsediyor. Yasin Börü'yü beşinci kattan atarak o genç yavruyu şehit edenler bunlar değil mi? Ne anlatıyorsunuz bize ya. Bunlarda yalan çok. Akşam başka, sabah başka. Vatandaşımızı katleden olayların müsebbibi olan genel başkanı pop star edasıyla parlatıyorlar. Milletin selameti, huzuru, barışı için bir araya gelmeyenler mesele yeni Türkiye olunca, 2023 olunca kol kola giriyor. Siyasette herkes kendisi için oy ister. Bunlar birbiri için, özellikle birisi için oy istiyor. Seçim beyannameleri vaatleri birbirinin kopyası. Sadece rakamda anlaşamıyorlar, meydanlarda aynı şeyi tekrarlıyorlar. Nedir bu öyleyse? Bu kadar israfa ne gerek var? Her birinin ayrı genel merkezi var, il başkanlıkları var. Gerek yok hepsini birleştirin olsun bitsin. Asgari ücrette açık artırma yapıldı. Benim halkım bunlara inanmaz, yutmaz. Ben 40 yıllık siyasi hayatımda şunu öğrendim; dürüst, samimi olacaksınız, kalbinizle diliniz arasına perde koymayacaksınız."
HANİ İDAM YOKTU, KONUŞSANIZA...
Rabia işareti yaparak Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Mursi'ye verilen idam kararını hatırlatan Erdoğan, "Benim indimde, Tayyip Erdoğan'ın indinde Mısır Cumhurbaşkanı Mursi'dir, Sisi değil. Sisi bir darbecidir. Amerika'da aynı masaya davet edildiğim halde gitmedim, oturmadım, oturamazdım, oturduğum taktirde size ihanet etmiş olurdum. Bundan sonra da asla. Esma yavrumuzu şehit eden bu darbecilerle bir arada olamam. Düşünebiliyor musunuz 27 yaşındaki master öğrencisi kızımızı bile idama mahkum ediyorlar. Bu nasıl bir anlayıştır, vicdansızlıktır. Bu problem çözülmedikçe ben orada başta Mursi olmak üzere arkadaşlarının idam edileceğine inanmıyorum buna rağmen benim vicdanım sızlıyor. Kan beynimize adeta fışkırıyor. Böyle bir şey olamaz. Dünya suskun. Öznesi olmayan açıklamalar yapıyorlar. Niye öznesi olmayan açıklama yapıyorsunuz? Doğruyu söyleyin; hani siz demokrattınız? Hani Avrupa Birliği'nde idam yoktu? Niye susuyorsunuz? Konuşsanıza, konuşmuyorlar" ifadelerini kullandı.
Paralel yapı ile mücadele konusunda 'inlerine gireceğiz' sözünü hatırlatan ve inlerine girdiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, meydanlara çıkmasını YSK'ya şikayet eden muhalefet partilerini eleştirip, "YSK ne cevap verdi bunlara ret. İşte bugün buradayım, yarın Antalya'dayım, sonra Şanlıurfa'dayım durmak yok" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, meydanlarda Rabiayı haykırmaya devam edeceğini, siyaset ve toplum mühendisleriyle hükümetlerin kurulup yıkıldığı günleri geri getirmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini kaydetti. CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı projeyi de eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklanan projeleri Başbakanlığı döneminde hayata geçirdiğini belirterek, "Biz yan gelip yatmadık, çalıştık. Biz Ferhat'ız siz Şirin'siniz. Baktım Kılıçdaroğlu Ferhat olmuş. Allah Allah, Ferhat bunu duymasın, çünkü rahatsız olur. O aşk nerde. Aşık olmak her yiğidin karı değil. O bizim işimiz. Çünkü biz bu vatana, millete sevdalıyız" dedi.
Diyanet İşleri Başkanı'na yönelik eleştirileri de konuşmasında dile getiren Erdoğan, 320 bin lira değindeki arabanın yerine Cumhurbaşkanlığı makamından zırhlı bir araç tahsisi yaptırdığını kaydetti. Dindar Kürtlerin bunların karşısında duruş sergileyemediğini ancak 7 Haziran'da kahir ekseriyetin bu kişilere gereken cevabı vereceğine inandığını dile getiren Erdoğan, ırkçılık yapmadıklarını, üstünlüğü her zaman takvada gördüklerini vurguladı. Türkiye'nin 12 yıl önce IMF'ye borçluyken şimdi Merkez Bankası kasasında 122 milyar doları bulunduğunu belirten Erdoğan, "Biz ekonomiyi bu hale getirdik. Bunlar milleti tekrar IMF kapısına götürmek istiyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu sen kar eden bir SSK almıştın ama onu zarar eder hale getirdin. Sen o dönemin hesabını bir ver de ondan sonra senin açıkladığın programlara değer veririz" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasının ardından törene katılan eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve diğer protokol üyeleri ile birlikte 69 tesisin açılış kurdelesini kesti. Açılışın ardından alanda çocuklara hediyeler dağıtan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ettikten sonra kentten ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahramanmaraş'ta 69 Tesisin Toplu Açılış Törenine KatıldıCumhurbaşkanı Erdoğan Kahramanmaraş'ta 69 Tesisin Toplu Açılış Törenine KatıldıCumhurbaşkanı Erdoğan Kahramanmaraş'ta 69 Tesisin Toplu Açılış Törenine Katıldı

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler