YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası

Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, "Ekmek israfı hem insani, hem vicdani, hem de dini değerlerimiz itibari ile baktığınızda kesinlikle kabul

Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, "Ekmek israfı hem insani, hem vicdani, hem de dini değerlerimiz itibari ile baktığınızda kesinlikle kabul edilebilir bir durum değildir" dedi.

Kaymakam Pehlivan, "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası" dolayısıyla Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Konferans Salonu'nda düzenlenen programda, yaptığı konuşmada, ekmeğin bütün öğünleri ifade eden temel gıda maddesi olması yanında toplumumuzda ifade ettiği kültürle de çok değerli olduğunu belirtti.

Düzenlenen kampanyaya büyük önem verdiklerinin altını çizen Pehlivan, şunları kaydetti:

"Keşke bu kampanyalara gerek olmadan tasarruf edebilsek. Ama yapılan araştırmalar son derece büyük israfların olduğunu ortaya koymuş ve böyle bir kampanya ile yeniden vatandaşlarımızı nasıl tasarrufa yöneltebiliriz diye bir çalışma başlatılmış. Ekmek israfı hem insani, hem vicdani, hem de dini değerlerimiz itibari ile baktığınızda kesinlikle kabul edilebilir bir durum değildir."

Pehlivan, ekmeğin bir sembol olarak düşünülmesi gerektiğini ve herkesin tasarrufu hayatının her alanında düşünmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Gaziantep Şube Müdürü Coşkun İyisabancı ise ekmek israfını gündeme getirmek, israfın önlenmesine ilişkin duyarlılık yaratmak ve israfı azaltmak amacıyla bir sosyal sorumluluk projesi hazırlandığını vurguladı.

Konuşmaların ardından, kampanya ile ilgili sunum yapıldı.

Muhabir: Nurettin Dal

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler