YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kahramanmaraş 112 Acil Komuta Merkezi Jemus’A Geçti

Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, Büyük bölümü dağlık araziye sahip olan kentteki acil sağlık hizmetlerinde kesintisiz ve güvenilir haberleşme sağlanması amacıyla 112 Acil

Kahramanmaraş 112 Acil Komuta Merkezi Jemus’A Geçti

Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, Büyük bölümü dağlık araziye sahip olan kentteki acil sağlık hizmetlerinde kesintisiz ve güvenilir haberleşme sağlanması amacıyla 112 Acil Komuta Merkezi’ndeki analog telsiz sistemi, JEMUS ile değiştirildi. İl Jandarma Komutanlığı koordinesiyle yapılan çalışmayla 112 Acil Komuta Merkezi’nde kurulum v test aşaması tamamlanan JEMUS kullanılmaya başlandı.
İl Sağlık Müdürü Dr. İlker Çitil, JEMUS sayesinde 201 kilometrelik en uzak ilçe Andırın ile bile kesintisiz ve sağlıklı iletişim sağlandığını söyledi. Çitil, daha önce sayısı 6 olan rölenin 22’ye çıkarıldığını ve sayısal telsiz sistemi ile yüzde 100 aktif hizmet vereceklerini ifade ederek şöyle konuştu:
"Bu sisteme geçmekteki amacımız Kahramanmaraş’ın her noktasında net ve kesintisiz bir iletişim sağlamaktı. Daha önce analog sistemle hizmet veriyorduk. Bu da kapsama olarak yüzde 80’i ihtiva ediyordu. Daha önce 6 bölgede rölemiz vardı. Bu sistemle birlikte 22 noktada röle sistemimiz mevcut ve kapsama alanı yüzde 100’e yakın. Daha önce Ekinzözü ve Nurhak ilçelerinde röle olmadığı için hemen hemen hiç telsiz görüşmesi yapamıyorduk. Yine Ilıca ve Andırın’daki birçok alanda telsizle görüşme imkanımız bulunmuyordu. Bu sistemle kapsama alanımız genişlemiş oldu. Ayrıca görüşmelerimizi kesintisiz ve daha net olarak sağlıyoruz. İnşallah bundan sonra sistemle yüzde 100 kesintisiz ve net görüşme sağlayacağız."

Kahramanmaraş 112 Acil Komuta Merkezi Jemus’A GeçtiKahramanmaraş 112 Acil Komuta Merkezi Jemus’A Geçti

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler