YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kahramanmaraş’ta Barış Ve Kardeşlik Konferansı Düzenlendi

Kahramanmaraş’ta Çevre ve Kültür Derneği ile Erenler Kültür ve Dayanışma Derneği iş birliğiyle ‘barış ve...

Kahramanmaraş’ta Barış Ve Kardeşlik Konferansı Düzenlendi

Kahramanmaraş’ta Çevre ve Kültür Derneği ile Erenler Kültür ve Dayanışma Derneği iş birliğiyle ‘barış ve kardeşlik’ konulu konferans düzenledi.

Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansta, Alevi, Sünni, Türk, Kürt kardeşliğine vurgu yapıldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Mehmet Ali Balkanlıoğlu, “Hz. Hasan ve Hüseyin efendilerimizle birlikte, Ehli Beyt'in soyundan gelen 12 imamın hepsi bizi Hz. Muhammed Mustafa'ya (s.a.v) götürüyor.” dedi.

Ehlibeyt sevgisinin insanları birleştirmek için getirildiğini vurgulayan Balkanlıoğlu, “Peygamber Efendimiz, Ehlibeyt'e muhabbet isterken bunu sadece kendi ailesi için istemedi. Elma seviyorsanız elmaya uzanırsınız. Elmayı alamazsanız dalı koparırsınız. Dalı çekseniz ağaç kökleriyle direnecektir ama nafile siz elmayı almak istiyorsanız ağaç kökleriyle beraber teslim olacaktır. Ağaç tabi kökleriyle gelirken toprağı da beraberiyle getirecektir. Toprakta direnirse Samanyolu galaksisini beraberinde getirecektir. Siz Ehli Beyt'i sevmek istiyor ve seviyorsanız sevginiz sizi en büyük aşka Muhammed Mustafa'ya (s.a.v) götürecektir." şeklinde konuştu.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Fatih Akmaz, tüm insanlık aleminin bir anne ve babadan yaratıldığını söyledi.

Kahramanmaraş Erenler Kültür Derneği Başkanı Müslüm İbili ise insanların asimile edilmeden bir birilerinin düşüncelerine saygı göstererek hayatın her alanında barış ve kardeşlik içerisinde yaşaması gerektiğini belirtti.

BARIŞ VE KARDEŞLİĞE HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA İHTİYAÇ VAR

Alevi Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Ünal Ateş de, Türkiye’nin birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğunu söyledi. Son günlerde orta doğuda barış ve kardeşlik olgusundan sıkça söz edildiğini ifade eden Ataş şunları kaydetti; “Bu gün ülkemizde her zamankinden daha fazla birlikteliğe, barış ve kardeşliğe ihtiyaç var. Dört bir yanımız ateşler içerisinde yanarken, bizim birbirimize sımsıkı kenetlenmemiz gerekiyor. Aksi halde birileri gelecek kollarımızı ayırıp her birimizi bir yöne savuracaktır. Bu ülkede olabilecek herhangi bir karışıklık sadece bu ülkeyi değil, orta doğuyu da baştan aşağı değiştirecektir. Birilerinin özlemle beklediği bu olaya imkan vermemek için birbirimizi daha fazla sevmeye ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.

Kahramanmaraş’ta Barış Ve Kardeşlik Konferansı Düzenlendi

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler