YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

K.Maraş'ta mayın tuzağı: 1 şehit, 4 yaralı

Kahramanmaraş'ın Nurhak İlçesi'nde askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin daha önceden yola döşedikleri mayının patlaması sonucu 1 asker şehit olurken 4 asker yaralandı.

K.Maraş'ta mayın tuzağı: 1 şehit, 4 yaralı

Barış Beldesi'nden Nurhak'a dönen, içinde 7 askerin bulunduğu askeri aracın Çöplük Mevkii'nden geçişi sırasında, PKK'lı teröristlerin daha önceden yola döşedikleri mayın patladı. Devrilen askeri araçta Jandarma Uzman Çavuş Satılmış Sadi Akbay şehit oldu, 4 asker yaralandı.

Yaralılardan durumu ağır alan 2 asker Nurhak Devlet Hastanesi'nde, hayati tehlikesi bulunmadığı belirtilen erler Lokman Ölmez ve Gökhan Özmen ise Elbistan Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

KAHRAMANMARAŞTA MAYIN TUZAĞI | www.mynet.com/video

EL YAPIMI BOMBA KULLANILMIŞ

Olay yerinde yapılan incelemede patlamaya hazır ikinci bir el yapımı bomba daha bulunduğu bildirildi. 1 uzman çavuşun şehit, 4 askerin yaralanmasıyla sonuçlanan olayla ilgili olarak gelen ilk bilgiler mayın patlaması yönünde olurken, olay sonrasında güvenlik güçlerinin yapmış olduğu incelemede teröristlerin olayda el yapımı bomba kullandığı ve bombanın askeri aracın geçişi sırasında kablolu düzenekle patlatıldığı tespit edildi.

İKİNCİ BOMBA BULUNDU YOL TRAFİĞE KAPATILDI

Olay yerinde geniş çaplı inceleme yapan ekipler, yine el yapımı olan patlamaya hazır ikinci bir bomba daha buldu. Bombanın şans eseri patlamadığı ve faciadan dönüldüğü belirtilirken olay yerine bomba imha uzmanı çağırıldı. Jandarma ekipleri, Nurhak-Elbistan Karayolu’nun Nurhak giriş ve çıkış noktalarını trafiğe kapattı. Yolun trafiğe kapatılmasından dolayı Elbistan-Nurhak Karayolu’nda yaklaşık 3 kilometrelik bir araç kuyruğu oluştu.

Elbistan Devlet Hastanesi’nde ilk müdahaleleri yapılan ve sağlık durumları iyi olan askerlerden Gökhan Özmen’in ambulansla Kahramanmaraş Tıp Fakültesi’ne sevk edilirken, diğer yaralı asker Lokman Ölmez’in de yarın sabah helikopterle Ankara GATA’ya sevk edileceği öğrenildi. Jandarma Uzman Çavuş Satılmış Sadi Akbay’ın 8 yıldır TSK’da uzman çavuş olarak görev yaptığı öğrenildi.

Baba evinde yas

Haberin duyulması üzerine evli ve 1 çocuk babası olan şehit Satılmış Sadi Akbay’ın Çorum’daki baba evi de yasa büründü. Baba Mehmet ve anne Seyhan Akbay’a jandarma subaylar tarafından oğullarının şehit olduğu haberi, sağlık ekipleri nezaretinde verildi. Şehit haberini alan aile üyelerinden sinir krizleri geçirenleri yakınları teskin etmeye çalışırken, sağlık ekipleri fenalaşan anne ve babaya müdahalede bulundu. Şehit askerin baba evine Türk bayrağı asıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler