YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Maraş Olaylarının 36'ncı Yıldönümünde Yoğun Güvenlik Önlemi (4)

KENT MERKEZİNDE DE ANMA YAPILDI Kahramanmaraş'ta, Maraş olaylarının 36'ncı yıldönümü nedeniyle kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Narlı Mahallesi'nden başka, kent merkezinde de

KENT MERKEZİNDE DE ANMA YAPILDI
Kahramanmaraş'ta, Maraş olaylarının 36'ncı yıldönümü nedeniyle kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Narlı Mahallesi'nden başka, kent merkezinde de anma yapıldı. Erenler Kültür ve Dayanışma Derneği önünde toplanan bir grup geçen yıl temeli atılan ve inşası süren cemevinin önüne kadar yürüyüp olaylarda ölenler için saygı duruşunda bulundu ve gülbenk okudu.
Buradaki anmaya katılan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Gümüş, ölenleri anmak için başka şehirlerden gelen kalabalığın kente alınmamasına tepki göstererek, "Bu yasaklama kararı, mağdurların bir kez daha mağdur edilmesi, dahası bu katliamın sahiplenilmesidir" dedi.
HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ise Maraş olaylarının lanetleyerek, "Her sakladığımızda, her gizlediğimizde, her yasakladığımızda, yeni olaylara yeni sorunlara neden oluyor. Burada geçmişle yüzleşmek için olanak sağlamasını beklerdik. Biliyorsunuz AKP hükümeti sürekli Alevi açılımından bahsediliyor. Açılım dediğiniz şey geçmişle yüzleşmek ve yeniden bir başlangıç yapmaktır. Ne yazık ki bunlar olmadı" diye konuştu.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler