YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Toros Dağları'nda kar çiçekleri-Kahramanmaraş'ın Başkonuş Yaylası'nda karların erimesiyle açan kar çiçekleri, sarı renkleriyledoğaya eşsiz bir güzellik katıyor

Kahramanmaraş'ın Başkonuş Yaylası'nda karların erimesiyle birlikte açan kar çiçekleri, doğayı adeta sarıya bürüyor.

Kahramanmaraş'ın Başkonuş Yaylası'nda karların erimesiyle birlikte açan kar çiçekleri, doğayı adeta sarıya bürüyor.

Metreleri aşan karın erimesini sabırsızlıkla bekleyen kar çiçekleri, havaların ısınmasıyla kar yığınlarının arasından boy vermeye başlıyor. Baharla birlikte doğaseverlerin de dikkatini çeken bu çiçekler kimi yerde "gelin çiçeği" olarak anılıyor.

Eriyen karların altından birer birer ortaya çıkan kar çiçekleri soğuğa dayanıklıkları ile dikkati çekiyor. Başkonuş Yaylası'nın zirvesinde her yıl eriyen karın yerini bıraktığı kar çiçekleri, ziyaretçilerine eşsiz güzellikler sunuyor. Kar çiçekleri parlak sarı yapraklarıyla Toros Dağları'na da farklı bir güzellik katıyor.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet İlçim, literatürde 'Eranthis Hyemalis' olarak adlandırılan kar çiçeklerinin başta Kahramanmaraş olmak üzere Erzincan ve Alanya'da sıkça görüldüğünü ifade etti.

Kar çiçeklerinin genelde 10-20 santimetre boyunda olduğunu kaydeden İlçim, birçok ülkede bu çiçeklerin süs bitkisi olarak değerlendirildiğine dikkati çekti. Kahramanmaraş'ın bitki çeşitliliği ile zengin bir floraya sahip olduğunu vurgulayan İlçim, bu potansiyelin değerlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler