YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ak Partili Şahin: Hac Organizasyonunu Türkiye'ye Versinler (2)

'HAYDİ BİSMİLLAH' ŞARKISININ YASAKLANMASINI DEĞERLENDİRDİ Partisinin Karabük İl Başkanlığı'nca düzenlenen bayramlaşma programında konuşan Şahin, CHP'li Mahmut Tanal'ın başvurusuyla, 'Haydi Bismillah' şarkısının YSK

Ak Partili Şahin: Hac Organizasyonunu Türkiye'ye Versinler (2)

'HAYDİ BİSMİLLAH' ŞARKISININ YASAKLANMASINI DEĞERLENDİRDİ
Partisinin Karabük İl Başkanlığı'nca düzenlenen bayramlaşma programında konuşan Şahin, CHP'li Mahmut Tanal'ın başvurusuyla, 'Haydi Bismillah' şarkısının YSK tarafından yasaklanmasını değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığında seçim müziğinin Erkin Koray'ın 'Fesuphanallah' şarkısı olduğunu hatırlatan Şahin, şöyle dedi:
"Şarkıda, 'Arkası gelmez dertlerimin bıktım illallah. Biri biterken öbürü de başlar vermesin Allah. Böyle gelmiş böyle gidecek korkarım vallah, yok mu çaresi dostlar fesuphanallah' sözleri geçiyor. Bakın illallah, Allah, vallah ve fesuphanallah geçiyor. Bu şarkıyı biz seçim boyunca çaldık. Başka partiler daha sonraki dönemlerde de bu şarkıyı kullandı. 'Bu şarkıda dini ifadeler geçiyor yasaklayalım' diye kimsenin aklından geçmedi. YSK da böyle bir teşebbüste bulunmadı."
Sanata ve sanatçıya saygı göstermek gerektiğini ifade eden Şahin, "Böyle bir eser ortaya koymuşlar. Biz de bunu beğendik ve kamuoyuyla paylaştık. Bu hayatın bir parçasıdır. Siyasi partisi olmaz. Her siyasi partiden insan besmeleyi kullanır. Kardeşim biz 'bismillah' demişiz, sen de 'vira bismillah' de. CHP de 'vira bismillah' deseydi. Güzel olurdu, üstelik memnun olurduk" dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, "Ak Parti'ye tavsiyem bismillahlı değil, tövbe estağfurullahlı seçim kampanyası yapsalar daha yerinde olur" eleştirisini hatırlatan Şahin, "6-7 Ekim olaylarında milleti sokağa davet edip 50 kişinin hayatını kaybetmesinin baş müsebbibi Demirtaş. Sen 'tövbe estağfurullah' de bakalım günahların affolacak mı? 50 kişi hayatını kaybetti. Çoğu da Kürt vatandaşlarımızdı" diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler