YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ak Partili Şahin, Restore Edilen Caminin Açılışını Yaptı

Bülent DİKTEPE/KARABÜK, Cami avlusunda düzenlenen törene Şahin'in yanı sıra Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Ak Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Karabük

Ak Partili Şahin, Restore Edilen Caminin Açılışını Yaptı

Bülent DİKTEPE/KARABÜK, Cami avlusunda düzenlenen törene Şahin'in yanı sıra Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Ak Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Safranbolu Belediye Başkanı Ak Parti'li Necdet Aksoy, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Karabük Müftüsü Halil Bektaş, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem de katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasından sonra Kuran-ı Kerim okundu. Törende konuşan Mehmet Ali Şahin, 4.5 yıl vakıflardan sorumlu Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı yaptığını hatırlatarak, şöyle konuştu:
"Göreve geldiğimizde Türkiye'de ne kadar vakıf eserimiz var, ne kadar vakıf var, bunların envanteri bile yoktu. Özellikle son 13 yıl içerisinde vakıflarımızın ciddi bir envanteri tutuldu. Şu anda 'mazbut vakıf' diye nitelenen 52 bin vakıf ve bu vakıflara bağlı bize emanet edilmiş Türkiye'nin her yerinde bir o kadar vakıf eseri var. Ancak gördük ki bu vakıf eserlerinin önemli bir bölümü yıkılmaya yüz tutmuştu. Hatta bir çoğu işgal edilmiş. Buralardan Vakflar Genel Müdürlüğü kira bile elde edemiyor. Dolayısıyla bu eserlerle ilgili restorasyon, onarım çalışmalarına başlamamız gerekiyordu. 13 yılda 4 bin civarında vakıf eseri Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce restore edilerek önemli bir başarı elde edildi."
Şahin'in konuşmasının ardından dua edilerek kurdele kesildi ve caminin açılışı yapıldı. Törene katılanlar daha sonra camide cuma namazı kıldı.

Ak Partili Şahin, Restore Edilen Caminin Açılışını YaptıAk Partili Şahin, Restore Edilen Caminin Açılışını Yaptı

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler