YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bozdağ: Hdp'nin Seçime Girme Kararı Uluslararası Bir Proje (2)

SEÇİM BÜROSU AÇILIŞINDA KONUŞTU Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Karabük'te seçim bürosunun açılışını yaptı. Gazetecilerin HDP'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim

Bozdağ: Hdp'nin Seçime Girme Kararı Uluslararası Bir Proje (2)

SEÇİM BÜROSU AÇILIŞINDA KONUŞTU
Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Karabük'te seçim bürosunun açılışını yaptı. Gazetecilerin HDP'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim yasalarını açıkça ihlal ettiği gerekçesi ile Yüksek Seçim Kurulu’na başvurmasıyla ilgili yöneltilen soru üzerine Bozdağ, "Sayın Cumhurbaşkanı’nın görev ve yetkileri Anayasa’da sayılmıştır. Sorumluluğunu düzenleyen madde Anayasa da açıktır. Cumhurbaşkanı her hangi bir siyasi parti tarafından, herhangi bir kişi tarafından suçlandırılamaz. Cumhurbaşkanı sadece vatana ihanet iddiasıyla ancak TBMM’nin 3’te 2 çoğunluğunun kararıyla sorumlu tutulabilir, suçlandırılabilir. Onun dışında kimsenin Cumhurbaşkanı’nı suçlamaya hakkı da yoktur, yetkisi de yoktur. YSK Cumhurbaşkanı’nı denetleyemez. Cumhurbaşkanı’nın sözlerini, eylemlerini inceleyemez, denetleyemez. YSK’nın görevleri Anayasa’da tanımlanmıştır, kanunda tanımlanmıştır. Dolayısıyla YSK, Cumhurbaşkanı’nın eylemlerini, söylemlerini denetleme ve buna dair bir karar alma yetki ve görevi kesinlikle yoktur" dedi.
CUMHURBAŞKANI ELBETTE KONUŞACAKTIR
10 Ağustos seçimleri itibariyle Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı'nın sembolik olmaktan çıktığını ve artık Cumhurbaşkanlığı'nın milletin aktif görev verdiği biri haline geldiğini vurgulayan Bozdağ, sözlerine şöyle devam etti:
"Milletimiz sandıkta aktif bir görev vermiştir. Cumhurbaşkanı adayları meydanda gezerken 'meselelerinize sahip çıkacağım, sorunlarınızın takipçisi olacağım' diye söz verdi. Ekmeleddin İhsanoğlu’da 'ekmek için Ekmeleddin' dedi. 'Ben aktif olacağım' dedi. Eğer sembolik Cumhurbaşkanı olacaksa niye 'ekmek için Ekmeleddin' desin. Herkes görüyor ki seçimle beraber Cumhurbaşkanlığı makamı milletin sandıkta verdiği oyla yeni bir vasfa bürünmüştür. Cumhurbaşkanı halkın seçtiği kişidir. Arkasında en güçlü siyasi destek olan aktördür. Milletin meseleleri, talepleri hakkında yüzde 25’lik Kılıçdaroğlu’nun konuşma hakkı olacak, yüzde 13’lük Bahçeli’nin konuşma hakkı olacak ama yüzde 52 oy almış Cumhurbaşkanı’nın konuşma hakkı olmayacak. Böyle bir şey olamaz. Cumhurbaşkanı elbette konuşacaktır. Türkiye’nin siyasetine dair eleştirileri varsa bunu da söylemesi demokrasinin gereğidir."

Bozdağ: Hdp'nin Seçime Girme Kararı Uluslararası Bir Proje (2)Bozdağ: Hdp'nin Seçime Girme Kararı Uluslararası Bir Proje (2)

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler