YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Golf Aracıyla Mezarlık Ziyareti Vatandaşları Mutlu Etti

Bülent DİKTEPE/KARABÜK,(DHA) KARABÜK'ün Safranbolu İlçesi'nde belediye, özellikle yaşlı ve engellilerin şehir mezarlığında yakınlarının mezarlarına kolay ulaşabilmesi için golf aracı aldı.

Bülent DİKTEPE/KARABÜK,(DHA) KARABÜK'ün Safranbolu İlçesi'nde belediye, özellikle yaşlı ve engellilerin şehir mezarlığında yakınlarının mezarlarına kolay ulaşabilmesi için golf aracı aldı. 27 yaşındaki mezarlık görevlisi Esra Günay golf aracıyla yakınlarının mezarlarını ziyarete gelen vatandaşların ulaşımını sağlıyor. Safranbolu Belediyesi'nin, Musalla Mahallesi'nde 270 dönümlük alana sahip Şehir Mezarlığı'nda kullanılmak üzere aldığı golf aracı hizmete girdi. Yakınlarının mezarlarını ziyaret etmek isteyen yaşlı ve engelli vatandaşlar, 5 yolcu kapasiteli golf aracıyla taşınarak mezarlara götürülmeye başlandı. Günay, mezarlığa gelen yaşlı ve engelli vatandaşları golf aracına alarak ulaşımlarını sağlıyor. Yeni uygulama yakınlarının mezarlarını ziyarete gelen yaşlı ve engelli vatandaşları memnun etti. Golf aracıyla günde bazen 4 bazen de 20 vatandaşı mezarlık içerisindeki ulaşımlarını sağladığını belirten Günay, "'Yaz ayında bu sayının daha çok olacağını düşünüyorum. Mezarlığımız geniş bir alana sahip olduğu için özellikle yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın yakınlarının mezarlarına ulaşmaları çok zor oluyor. Görev ve hizmet için buradayız. Onların teşekkür etmesi beni mutlu ediyor. Bu aracı kullanmaktan dolayı da çok mutluyum" dedi. Mezarlık ziyaretine gelen 69 yaşındaki Salih Şenol'da yeni uygulamadan çok memnun olduğunu belirterek, "Çok güzel bir hizmet. Emeği geçenlere çok teşekkür ederim. Bu uygulama ile eş, dost ve akrabalarımızı göre göre gidiyoruz "diye konuştu. 65 yaşındaki Sebahat Şenol ise,"Bizim gibi yaşlılar için geniş bir alana sahip bu mezarlıkta dolaşmak çok zor oluyordu. Bacağımda sorunum var. Yürümekte zorlanıyordum. Bu uygulamayı başlatanlara teşekkür ederim. Sağ olsun var olsunlar" şeklinde konuştu.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler