YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Safranbolu'da Enerji Nakil Hattı Eylemi

Bülent DİKTEPE/SAFRANBOLU Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi tarafından projelendirilen, Sinop’tan başlayıp Kastamonu ve Safranbolu İlçesi'ne ulaşan enerji nakil hatlarının organik sebze

Safranbolu'da Enerji Nakil Hattı Eylemi

Bülent DİKTEPE/SAFRANBOLU Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi tarafından projelendirilen, Sinop’tan başlayıp Kastamonu ve Safranbolu İlçesi'ne ulaşan enerji nakil hatlarının organik sebze ve meyve yetiştirdikleri tarlalarından geçmesini istemeyen Konarı, Yörük ve Sat Köyü’nde yaşayan yaklaşık 40 kişi, Konarı Köyü eski Mezarlık Mevkii'ndeki enerji nakil hattı direği altında toplandı. Kalabalık, ‘Hibritli değil atadan kalma tohumlar’, ‘GDO'lu değil organik sebzeler’, ‘Mehmet Ali Şahin memleketine sahip çık’ yazılı dövizler taşıdı.
Köylüler adına konuşan Mehmet Ali Ulusoy, yüzyıllardır atadan kalma tohumlarla bahçelerinde organik sebze ve meyve yetiştirdiklerini söyledi. Ulusoy, enerji hatlarının altındaki radyosyonun sebze ve meyvelerine zarar vereceğini düşünen vatandaşların bu ürünleri kendilerinden satın almak istemeyecek vatandaşların olabileceğini ifade etti. Ulusoy, şöyle dedi:
’’Biz doğal tarımı atalarımızdan kalan tohumla yapmaya devam edelim. Geleceğimiz bu sebzelerden, meyvelerden istifade etsin. Yüksek gerilimim altında kavak ve ceviz ağacı yasak. Hatlardan kaynaklanan yangından doğacak tüm masrafları biz karşılıyoruz, başkası karşılayamıyor. Dolayısıyla bize 'bunun altında tarım yapma' diyorlar. Yağışlı ve nemli havalarda bu hatların altından geçilmesi ve kalınması da çok tehlikeli. Elektrik çarpıp ölme ihtimalimiz, sakat kalma ihtimalimiz yüksek."

Kastamonu İdari Mahkemesi’ne dava açtıklarını ancak mahkemenin bahçesine direk dikilenlerin dava açmadığı, üzerinden tel geçenlerin dava açtığı gerekçesiyle davayı usülden bozduğunu hatırlatan Ulusoy, sözlerini şöyle tamamladı:
"Gerekçeli kararımızla Danıştay’a müracat ettik. Danıştay 6’ncı Daire’de şu an davalarımız görülüyor. Bu direklerin kaldırılmasını talep ediyoruz. Organik sebzeden radyasyonlu sebzeye geçmek istemiyoruz. Bizim tüm çabamız bu."

Safranbolu'da Enerji Nakil Hattı EylemiSafranbolu'da Enerji Nakil Hattı EylemiSafranbolu'da Enerji Nakil Hattı Eylemi

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler