YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Karaman'da En Güzel Akkaraman Kuzusu Seçildi

Karaman'da Akkaraman Kuzusu Güzellik Yarışması düzenlendi.

Karaman'da Akkaraman Kuzusu Güzellik Yarışması düzenlendi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nin (KMÜ) 5. Bahar Şöleni etkinlikleri çerçevesinde Akkaraman Kuzusu Güzellik Yarışması düzenlendi. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Karaman Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği, Karaman Süt Üreticiler Birliği ile Karaman Veteriner Hekimler Odası'nın katkılarıyla üniversite bahçesinde gerçekleşen yarışmayı öğrencilerle birlikte KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen de izledi. Yarışmaya erkek 6 ve 8 aylık toplam 21 kuzu katıldı. Jüri üyeleri kuzulara burun, gözler, kulaklar, kafa, gövde, bacaklar, vücut rengi ve kuyruk genişliğine göre puanlar verdi. Jüri üyelerinin puanlamaları değerlendirdikleri sırada kuzular sahipleri tarafından tek tek yürütülerek izleyenlere gösterildi. KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, "Yarışmanın olduğu yerde mutlaka birileri sıralamaya girecektir. Bana göre buradaki tüm kuzularımız birincidir. Yarışmaya katılan tüm üreticilerimizi canı gönülden kutluyorum" dedi.

Daha sonra yarışmada ilk üçe giren kuzular Rektör Gökmen tarafından açıklandı. Jüri üyelerinden 90 puan alan Süleyman Günay'ın kuzusu birinci seçilirken, 89.75 puan alan Abdurrahim Yıldırım'ın kuzusu ikinci, 89.50 puan alan Binnur Demirer'in kuzusu da üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren kuzu sahipleri Cumhuriyet altını ile ödüllendirildi. Kuzusu birinci seçilen Süleyman Günay, yetiştirici olarak çok mutlu olduğunu belirterek, "İleride daha güzel koyunlar yetiştireceğim. Ödül almak güzel, ancak burada birinci seçilmek benim için daha anlamlı ve güzel" şeklinde konuştu.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler