YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Karaman'da Facia Ucuz Atlatıldı

Karaman'da iki katlı kerpiç evin yıkılması korku ve paniğe neden oldu.

Karaman'da iki katlı kerpiç evin yıkılması korku ve paniğe neden oldu.

Olay, saat 02.00 sıralarında Abbas Mahallesi 405 Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bitişiğine inşaat yapılmakta olan iki katlı kerpiç evin bir bölümü gece yarısı büyük bir gürültüyle yıkıldı. Gürültüye uyanan sokak sakinleri evin yıkıldığını görünce durumu hemen polise haber verdi. Bunun üzerine olay yerine itfaiye, arama kurtarma, sağlık, MEDAŞ ve doğalgaz ekipleri sevk edildi. Vatandaşlar, olay yerine gelen ekiplere evde oturanların bulunduğunu söylemesi ise, kısa süreliğine endişeye yol açtı. Evin tamamen yıkılma olasılığına karşı ekipler bir süre uzaktan evde birilerinin bulunup bulunmadığını fenerlerle kontrol etmeye çalıştı. Yapılan araştırmalar sonucunda evde kimsenin bulunmadığı öğrenilince, çevredekiler rahat bir nefes aldı. Polis ekipleri ev sahibi 75 yaşındaki Emine Demir'e bir yakınının evinde ulaşarak olay yerine getirdi. Evinin yıkıldığını gören Demir, baygınlık geçirdi. Yaşlı kadın daha sonra sakinleştirilmek üzere komşusunun evine götürüldü. Yaşlı kadının alt katında oturan kiracısı kadın ise, üç çocuğu ile birlikte bir akrabasının evinde oldukları belirlendi. Evin tamamen yıkılma tehlikesine karşı arama kurtarma ekibi evin bulunduğu sokağı şerit çekerek iki yönlü trafiğe kapattı.

İnşaat başlayacağı yerde önceden inceleme yapan belediye ekipleri, inşaat kazısının yapılacağı alanın bitişiğindeki iki katlı kerpiç evin yıkılma tehlikesinin bulunduğunu tespit etti. Bunun üzerine ekipler, ev sahibi 75 yaşındaki Emine Demir ile alt katta oturan kiracısını inşaat nedeniyle evlerinin yıkılma tehlikesinin bulunduğunu ve bir süreliğine akrabalarının yanında kalmaları konusunda uyardığı ortaya çıktı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler