YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Karaman'daki Bıçaklı Kavga

Karaman'da öğrenciler, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Karaman Yurt Müdürlüğü'ndeki bıçaklı kavgayı slogan atarak protesto etti.

Karaman'da öğrenciler, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Karaman Yurt Müdürlüğü'ndeki bıçaklı kavgayı slogan atarak protesto etti. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi içerisinde güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğunu iddia etti. Fırat Aslangiri adlı öğrenci ise sınavların ertelenmesini istedi. Daha sonra öğrenciler slogan atarak, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Karaman Yurt Müdürlüğü önüne kadar yürüdü. Yurt girişi önünde gazetecilere konuşan KMÜ İktisat Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Meltem Ünal, polisle bir dertleri olmadığını sadece güvenlik istediklerini söyledi. İnsanların bunu fırsat bilerek olayı başka yönlere çekmeye haklarının olmadığını vurgulayan Ünal, şunları kaydetti: "Sınav haftası böyle bir olay yaşandı. Burada bin 200, bin 300 öğrenci var. Arkadaşlarımız, yakınlarımız bizim için tedirgin oldular. İnsanlar 'siyaset yapsın', 'devlet düşmanlığı yapsın' diye biz burada toplanmadık. Aramıza provokatörler karıştı. Biz sadece sınavların ertelenmesi ve güvenliğin artırılması için böyle bir eylem yaptık. Oraya gittik, orada, 'Polis istifa', 'polis olmasın', 'YÖK olmasın', 'yönetim istifa' sloganları atıldı. Biz bu gibi şeyleri istemiyoruz. İnsanlar bu durumu amacı dışına saptırmasın. Bizim devlet düşmanlığı gibi bir derdimiz yok." Daha sonra kız öğrenciler bir süre, 'güvenlik istiyoruz', 'polis istiyoruz" diye slogan attıktan sonra dağıldı. Karaman'da bir genç, sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla kız kardeşini rahatsız ettiğini öne sürdüğü kişiyi, dün, Kredi Yurtlar Kurumu içerisinde bıçakla yaralamış, olaydan sonra yaralı tedavi altına alınırken, şüpheli emniyet güçleri tarafından yakalanmıştı.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler