YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Karaman'ın Kuzuları" Yarıştı-KMÜ'nün Bahar Şöleni Kapsamında Düzenlenen Programda, Akkaraman Cinsi Kuzular Güzellikte Yarıştı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) 5. Bahar Şöleni kapsamında, Akkaraman kuzusu güzellik yarışması yapıldı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) 5. Bahar Şöleni kapsamında, Akkaraman kuzusu güzellik yarışması yapıldı.

KMÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Karaman Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nce KMÜ yerleşkesindeki şölen alanında düzenlenen yarışmaya 18 kuzu katıldı. Üreticiler, kuzularını sırayla jürinin önünden geçirdi.

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nden Dr. Ahmet Hamdi Aktaş ve Dr. Emre Teke, Konya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Müdürü Ercan Yaylacı ile Karaman Veteriner Hekimler Odası Başkanı Cahit Cenk'ten oluşan jüri, Akkaraman koyununun fenotipik özelliklerine göre en güzel kuzuyu belirledi.

Yarışmaya Ayrancı ilçesine bağlı Berendi köyünden katılan yetiştirici Süleyman Güray'ın "Karagöz" adlı kuzusu birinci oldu. Kuzu sahibi, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen tarafından yarım altın ile ödüllendirildi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler