YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Afgan Ailenin Çocuğu Ali Ekber Engelli Aracına Kavuştu

- ÜLKELERİNDEKİ iç savaştan kaçarak Kars'a yerleşen Afganistanlı Sakine- Ayvaz Haydari çiftinin, beyni su toplayan çocukları 9 yaşındaki Ali Ekber

Afgan Ailenin Çocuğu Ali Ekber Engelli Aracına Kavuştu

- ÜLKELERİNDEKİ iç savaştan kaçarak Kars'a yerleşen Afganistanlı Sakine- Ayvaz Haydari çiftinin, beyni su toplayan çocukları 9 yaşındaki Ali Ekber bir türlü sağlığına kavuşamadı. Ekonomik sıkıntı nedeniyle çocuk arabası ile taşınan Ali Ekber Haydari, yapılan haberler üzerine medikal araç sahibi oldu.
Yeni Mahalle, Meydan Sokak üzerinde kiralık evde yaşam mücadelesi veren Afgan ailenin çocukları Ali Ekber Haydari doğumundan 5 gün sonra geçirdiği bir hastalık nedeniyle beyni su topladı. Kars'a 4 yıl önce yerleşen ailenin babası Nevruzi Haydari geçici işlerde çalışarak geçimlerini sürdürmeye başladı. Aile bir yandan da beyninde su toplayan çocukları Ali Ekber’in sağlık problemleriyle uğraştı. Hastane hastane gezmelerine rağmen bir çözüm bulamayan aile oğullarını 9 yaşına kadar çocuk arabalarıyla dışarı çıkarıp gezdirdi. Ali Ekber’in büyümesi ve ağırlaşması nedeniyle anne Sakine zor anlar yaşamaya başladı. Çocuğunu sürekli evde bırakmak zorunda kaldığını söyleyen anne Sakine Haydari oğlunun yaşıtları gibi koşup oynayacağı günün hayalini kurduğunu söyleyerek yardım çağrısında bulundu.
Ehlibeyt Derneği yöneticilerinden Mir Kısam Erdem’in girişimleriyle anne Sakine Haydari’nin yaptığı çağrısına Türkiye Yardım Severler Derneği Kars Şubesi Başkanı, Ulu Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Yasin Aşkın Yıldırım cevap verdi. Yıldırım, 5 bin TL değerindeki medikal uyumlu aracı kendi imkanlarıyla satın alarak çocuğun ailesine teslim etti. Aile, çocuklarının hayatını kolaşlaştıran Yasin Aşkın Yıldırım'a teşekkür etti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler