YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Parti Kars milletvekili Arslan Kağızman'da

AK PARTİ KARS MİLLETVEKİLİ ARSLAN KAĞIZMAN'DA

AK Parti Kars milletvekili Arslan Kağızman'da

Ak parti Kars Belediye başkan adayının açıklanması nedeniyle Kars Belediye başkan adayı Nevzat bozkuşla beraber Kars'a geldi, burada Karslı hemşerileriyle bir araya geldikten sonra Kağızman Ak Parti Belediye başkan aday adayları Fesih Altay,Özkan Arduç,ve Dinçer Can ile beraber Kağızman'a geçen Arslan Ak parti Kağızman ilçe binasında Kağızmanlı hemşerileri ile bir araya geldi, AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, “Milletvekili seçimlerinde halka ne söz vermişsek bugün yerine getirmekle mükellefiz.” dedi.

KAĞIZMAN’A SULAMA SUYU PROJESİ

Kars Kağızman Ortaköy’de yapılacak olan barajla Kağızman İlçemsinin yıllardır çektikleri sulama suyu sıkıntısının giderileceğini belirten Arslan, “Etüt çalışmaları bitti. En kısa zamanda ihalesi yapılacak. Kağızman için söz verdiğimiz sulama suyu projesi bu yıl hayata geçireceğiz. Yaklaşık 100 milyon TL’ye mal olacak bir sulama suyu barajı inşa edeceğiz. Bütün çalışmalar hazır ve en kısa zamanda ihale edilecek.” müjdesini verdi.

KESİKKÖPRÜ YOLU YAPILIYOR,

Sürücülerin korkulu rüyası haline gelen Kağızman Kesikköpru yolunun da yapılacağını ifade eden Arslan, “Seçim mitinglerinde Kağızman Kesikköprü yolunu yapacağız demiştik. Kağızman Kesikköprü yolu yapılıyor en kısa sürede bitmesi sağlanacaktır” diye konuştu.

50 YATAKLI DEVLET HASTANESİNE EKBİNA,

Kağızman ilçemizdeki şu an mevcut olan Devlat hastanemize 50 yataklı bir ekbina en kısa sürede yapılıp Kağızman halkımızın hizmetine sunulacaktır,

Kağızman-Erzurum bölünmüş yol yapımının da kısa zamanda tamamlayacaklarını söyleyen Arslan, Iğdır Tuzluca’dan Erzurum’a kadar yapılacak yolun 14 km daha kısalacağını hem de çift şerit hemde sıcak asfalt olacağını da sözlerine ekledi.

LOJİSTİK MERKEZİNİ KARS'A KURDUK,

AK Parti Kars Milletvekili Adayı Ahmet Arslan, Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan (Kars-Tiflis-Bakü) Demiryolu ve proje çalışmaları devam eden Kars Iğdır Nahçıvan, Kars Trabzon demiryolu bağlantıları yapıldığında Kars‘ın öneminin artacağını belirtti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın Kars için kesenin ağzını açtığına dikkat çeken Arslan, hayata geçirilen projelerin tamamlanmasıyla birlikte Kars‘ın taşıma potansiyelinin 1 milyon yolcu ve 6,5 milyon ton yüke ulaşacağı vurguladı.

8,5 AK Parti iktidarı döneminde Kars‘ın çehresinin değiştiğini kaydeden Arslan, "Avrupa ülkelerinde olduğu gibi, ulaşım modları arasında geçiş sağlayan, müşteriler arasından tercih edilebilir bir alanda yük lojistik ihtiyaçlarına cevap verebilecek özellikte teknolojik ve ekonomik gelişmelere uygun modern bir şekilde lojistik merkez kurulması projesi yatırım programına alınarak proje çalışmalarına başlandı" dedi.

"KARS‘IN TAŞIMA POTANSİYELİ 1 MİLYON YOLCU VE 6,5 MİLYON TON YÜKE ULAŞACAK"

Sadece bulundukları bölgeye değil, Türkiye‘nin geneline hitap eden yük merkezleri olmak üzere büyük önem arz eden Türkiye genelinde özellikle Organize Sanayi Bölgesine (OSB) yakın ve yüksek olan şimdilik 12 noktada başlayan lojistik merkez kurma çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Arslan, "Lojistik merkezler faaliyete alındığında yük taşımacılığı ile ilgili hizmetlerin en iyi şekilde verilmesi müşterilerin idari, teknik ve sosyal tüm ihtiyaçlarının karşılanabilmesi taşımaların ve taşıma kalitesinin

artırılarak müşteri memnuniyetinin sağlanmasının yanı sıra bulundukları bölgenin ticari potansiyeline ve ekonomik gelişimine katkı sağlayacak. Halen inşaatı devam eden Türkiye Gürcistan Azerbaycan (Kars Tiflis Bakü) Demiryolu ve proje çalışmaları devam eden Kars Iğdır Nahçıvan, Kars Trabzon demiryolu bağlantıları yapıldığında Kars‘ın önemi hiç kuşkusuz artacak. Bu nedenle projenin gerçekleştirilmesi ile Avrupa ve Türkiye Gürcistan Azerbaycan üzerinden Orta Asya ve Uzak Doğu arasında bulunan bütün

ülkelerden demiryolu ile istikrarlı yük ve yolcu taşımacılığı sağlanarak Rusya‘dan, Gürcistan‘dan ve İran‘dan, Türkiye‘de ise Karadeniz ile iç ve batı kesiminden gelecek yüklerle uluslar arası önemi de artacak olan Kars‘a lojistik merkez yapılması zorunlu hale gelecek. Halen Kars ortalama yılda 104 bin ton demiryolu taşıması yapılmaktadır. Yukarıda bahsedilen projelerin tamamlanmasıyla birlikte Kars‘ın taşıma potansiyelinin 1 Milyon yolcu ve 6,5 Milyon ton yüke ulaşacağı tahmin ediliyor" diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler