YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BTK demiryolu hattı’nda çökme: 1 ölü, 2 yaralı

Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu hattında beton kalıbı koptu. Tonlarca ağırlıkta beton kalıbı altında kalan 1 işçi feci şekilde hayatını kaybederken, 2 işçi de yaralandı.

BTK demiryolu hattı’nda çökme: 1 ölü, 2 yaralı

Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu hattında beton kalıbı koptu. Tonlarca ağırlıkta beton kalıbı altında kalan 1 işçi feci şekilde hayatını kaybederken, 2 işçi de yaralandı.

Arpaçay ilçesi Güvercin köyü mevkisinde inşaatı devam eden BTK demiryolu hattı tünelinin dış kısmına atılan kalıba beton döküldüğü sırada kasnak bağlantısı koptu ve işçilerden Bünyamin Arslantaş (23) ile Gökhan Tunçsoy (27) tonlarca ağırlıktaki beton kalıbın altında kaldı.

Onları kurtarmaya giden Mustafa Özen (33) de kalıbın altında sıkıştı. İşçilerin durumu bildirmesi üzerine Kars ve Arpaçay 112 acil servis, jandarma ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri olay yerine sevk edildi.Yaklaşık 1 saat süren çalışma sonucunda işçilerden Gökhan Tunçsoy ile Mustafa Özen kurtarılarak tedavileri için Kars Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Adanalı olduğu öğrenilen Bünyamin Arslantaş'ın cansız bedeni ise yaklaşık 1,5 saat süren çalışmalar sonucu sıkıştığı yerden çıkarılarak ambulansla Arpaçay Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Olay anından itibaren kurtarma çalışmalarını yakından takip eden Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, “BTK tren inşaatında arkadaşlar çalışma yapıyorlar. Ana yüklenici firmanın alt yüklenicisi işçileri. Biz de olayı başından beri takip ediyoruz. Gerekli müdahaleler yapıldı ama ana taşıyıcıda bir kırılma var. Orada da bayağı ağır bir beton kalıbının çökme durumu var. İlk etapta çalışan bir işçi arkadaşımız betonun altında kalıyor. Sonrasında iki arkadaş daha yaralanıyor. Bunlardan biri vefat eden arkadaşa yardım amaçlı oraya gidiyor ve o da yaralanıyor. Diğeri de kalıbın altında tam olarak kalmıyor ama o da yaralanıyor. Bu iki arkadaşımız şu anda hastanede onlara müdahale ediliyor. Diğer arkadaşımızı kurtaramadık. Allah rahmet eylesin diyoruz” dedi.

Öte yandan, BTK Demiryolu hattında yaptıkları çalışması sırasında meydana gelen kazada yaralanan 2 kişinin durumunun iyi olduğunu kaydedildi.

BTK demiryolu hattı’nda çökme: 1 ölü, 2 yaralı

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler