YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eski 10 Derecede Üşüdü, Nevruz Ateşinde Isındılar

KARS, Belediye Başkanlığı tarafından Namık Kemal Kültür Merkezi önünde düzenlenen Nevruz programına, Vali Rahmi Doğan, Belediye Başkanı MHP'li Murtaza Karaçanta,

Eski 10 Derecede Üşüdü, Nevruz Ateşinde Isındılar

KARS, Belediye Başkanlığı tarafından Namık Kemal Kültür Merkezi önünde düzenlenen Nevruz programına, Vali Rahmi Doğan, Belediye Başkanı MHP'li Murtaza Karaçanta, 14’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, İl Jandarma Komutanı Albay Serdar Güngör, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman,AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, MHP İl Başkanı Yaver Özcan, vatandaşlar katıldı.
Eksi 10 derecede başlayan programda ilk olarak Başkan Murtaza Karaçanta, Vali Rahmi Doğan’a nevruza özgü hazırlanan 7 ayrı kuru meyveden oluşan yöreye has 'levin' hediye etti. Başkan Karaçanta, Kars’ta nevruzun bambaşka güzellikler içinde kutlandığını ve her zaman birlik ve beraberlik içinde yaşadıklarını bildirdi. Vali Rahmi Doğan da nevruz nedeniyle bir çok etnik grubun kendisini makamında ziyaret ederek bu güzellikleri yansıttıklarını, Kars’ta ki kardeşliğin herkese örnek olması gerektiğini belirtti.
Daha sonra Vali Doğan ve diğer protokol üyeleri tarafından nevruz ateşi yakıldı. Yakılan ateşten protokol üyeleri atladı. Ardından Kafkas Halk Oyunları ekibi kısa bir gösteri sundu. Ekip oyuncularından biri 3 kez öperek alnına koyduğu Türk Bayrağını Vali Rahmi Doğan’a verdi. Vali Doğan da bayrağı öperek teslim aldı.
Programa Namık Kemal Kültür Merkezinde aşık dinletisiyle devam edildi. Yakılan sobada pişirilen patates, demli çay, bal, kaşar ve çeçil peynir katılımcılara ikram edildi. Protokol üyeleri bir yandan Kars’a özgü mutfak ürünlerinin tadına bakarken diğer yandan da aşıkların değiş ve atışmalarını dinlediler.
Vali Rahmi Doğan, nevruzun baharın müjdeleyicisi olduğunu belirterek, “Türkiye genelinde nevruz kutlanıyor ama Kars’ta bir başka kutlanıyor. Kars’ta farklı kesimler olmasına rağmen tüm sosyal kesimler nevruzu kutluyor. Baharla birlikte inşallah yaz aylarında ilimizde huzurun, refahın ve mutluluğun sembolü olur. İl protokolüyle hep birlikte kutladık, inşallah hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Eski 10 Derecede Üşüdü, Nevruz Ateşinde IsındılarEski 10 Derecede Üşüdü, Nevruz Ateşinde IsındılarEski 10 Derecede Üşüdü, Nevruz Ateşinde Isındılar

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler