YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kars Belediye Başkanı Karaçanta:

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, kentin 24 saat su ihtiyacını karşılayabilecek suyu şehre getirdiklerini ve bunun mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kars Belediye Başkanı Karaçanta:

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, kentin 24 saat su ihtiyacını karşılayabilecek suyu şehre getirdiklerini ve bunun mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Karaçanta, makamında düzenlediği basın toplantısında, kente 24 saat kesintisiz su vermeye başladıklarını, Bayburt Barajı'ndan gelen suya paralel olarak Çemre hattını faaliyete geçirdiklerini belirtti. Kars halkının bundan sonra su sıkıntısı yaşamayacağına dikkati çeken Karaçanta, "Ramazan ayı başından itibaren 24 saat süreyle sular akıyor ancak bu farklı anlatılıyor. Ben belediye başkanı olarak söylüyorum. Su 24 saat devam edecek. Bayramdan sonra da bu böyle olacak ve Allah'ın izniyle bu böyle devam edecek. Çünkü biz Çerme'den günlük 15 bin metreküp su aldığımız bir yerden şimdiye kadar ancak bin veya iki bin metreküp su alabiliyorduk. Yıllardan beri orada var olan sıkıntıyı ekiplerimizin gayretli çalışmalarıyla kısa sürede hallettik ve Kars'ın 24 saat su ihtiyacını karşılayabilecek suyu da şehre getirdik. Bunun da mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu. Karaçanta, son günlerde Kars çayındaki balık ölümleriyle ilgili olarak da yaşanan balık ölümlerinin, aslında belediye ile yakından uzaktan alakası olmadığını kaydetti. Balık ölümlerinin araştırılmasının Kars Valiliği'nin Çevre Müdürlüğü'nün işi olduğunu ifade eden Karaçanta, şöyle devam etti: "Ama bizde yerel yönetim olarak böyle bir şeye seyirci kalamazdık, kalmadık. Bizim balık ölümleriyle ilgili yaptığımız araştırmada, balıkçı esnaflarımız miladı geçmiş ölü balıkları Kars çayına dökerek yanlış hareket yapmışlar. Bizim tespit ettiğimiz balıkçılar, yeri belli yurdu belli. Her şeyi belli. Zabıta ekiplerimiz gitti ilgili balıkçıları da buldular. Görüştüler, yaptıkları şeyin yanlış olduğunu kendilerine söylediler. Balıkların döküldüğü yerde tespit edildi ancak şehrin temizliği bakımından biz bu işe müdahale ettik. Bu balıkların ölümü suyla havayla alakalı değil." Karaçanta, kentin gelişip kalkınması içinde gece gündüz çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler