YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kars Beylerbeyi Sarayı ilgisizlik kurbanı

Kars Kalesi'nin eteğinde, 1579 yılında Lala Mustafa Paşa tarafından yaptırılan tarihi Beylerbeyi Sarayı, ilgisizlik kurbanı...

Kars Beylerbeyi Sarayı ilgisizlik kurbanı

Kars Kalesi'nin eteğinde, 1579 yılında Lala Mustafa Paşa tarafından yaptırılan tarihi Beylerbeyi Sarayı, ilgisizlik kurbanı oldu. Tarihi sarayın ayakta kalabilen dış cephe duvarları da yıkılıyor.
Tarihi sarayın zamanla taş yığınına dönüşeceği ileri süren vatandaşlar, yetkililerin restorasyon konusunda acele etmesini istedi.
Kaleiçi Mahallesi'nde oturan bazı vatandaşlar da tarihi eseri ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin, Kars Kalesi'ne çıkarken eserin farkına vardıklarını söylediğini belirtti.
Mahalle sakinleri, şehirden bakıldığında sarayın önüne yapılan fen lisesinin ise yıkılmak üzere olan eserin önünde perde olduğunu ve tarihi eserin kaybolmasına sebep olduğunu ifade etti.
Lala Mustafa Paşa tarafından 1579 yılında yaptırılan Beylerbeyi Sarayı, iki katlı ve yuvarlak kemerle cepheden giriş kapılı olarak inşa edilmiş. 1918 yılına kadar Kars Hükümet Konağı olarak hizmet veren saray, aynı yıl yerel hükümetin İngilizler tarafından dağıtılmasının ardından Kars’ta yönetimi ele geçiren Ermenilerin eline geçmiş. Ermenilerin büyük ölçüde zarar verdiği tarihi yapının bugün sadece duvarları ayakta kalmış.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler