YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kars'ta Yüksek Gerilim Hatlarına Kuşlar Için Yalıtım

KARS, Göç yolları üzerinde bulunan Kars'ta özellikle yüksek gerilim hatları, kuşların toplu ölümlerine neden oluyor. Aras Elektrik Dağıtım A.Ş.

Kars'ta Yüksek Gerilim Hatlarına Kuşlar Için Yalıtım

KARS, Göç yolları üzerinde bulunan Kars'ta özellikle yüksek gerilim hatları, kuşların toplu ölümlerine neden oluyor. Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. harekete geçerek Arpaçay ve Susuz ilçelerinde bulunan 30 kilometrelik yüksek gerilim hattını özel yalıtımlı tellerle değiştirdi. Kuşlar için tehlikesiz hale getirilen ekipler, Çıldır Gölü ile 217 kuş türünün barındığı Kuyucuk Kuş Cenneti arasındaki vadide bulunan yüksek gerilim hatlarını da yeniledi.
Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. yetkilileri, yaban hayatı koruma ve doğaya sahip çıkma konusunda çok duyarlı olduklarını ve bu nedenle enerji nakil hatlarının kuşlar için tehlikesiz duruma getirildiğini söylediler.

Kars'ta Yüksek Gerilim Hatlarına Kuşlar Için YalıtımKars'ta Yüksek Gerilim Hatlarına Kuşlar Için YalıtımKars'ta Yüksek Gerilim Hatlarına Kuşlar Için Yalıtım

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler