YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Müfettişden bilgilendirme toplantısı,

Bakanlık müfettişinden bilgilendirme toplantısı,

Müfettişden bilgilendirme toplantısı,

Kars Kağızman’da Milli Eğitim Banklık müfettişi Hakan Zor okul müdürleriyle bir toplantı yaptı, Kağızman Halk Eğitimi merkezinde yapılan toplantıya, Milli Eğitim Müfettişi Hakan Zor, Kağızman İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Efrail Deniz, İsak Uymaz ve tüm okulu Müdürleri katıldı,

Saygı duruşu ve istiklal marşı okunduktan sonra Milli Eğitim Müdürlüğü bakanlık müfettişi Hakan Zor; toplantıya katılan tüm idarecilere hoş geldiniz diyerek sözlerine başladı. Zor konuşmasında “Gündemdeki konuları ve özellikle 4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili oluşabilecek muhtemel sorunları görüşmek ve çözüme kavuşturmak, öğretmen fazlalık ve eksikliklerini konuşmak, adres tespitlerinden dolayı sıkıntılı bölgeler varsa çözüm bulmak için ve bu konular ile ilgili veya okullarımızdaki sorunlar ile ilgili sizlerin istek ve dileklerinizi dinlemek için bu toplantıyı düzenledik.

Öğrencilerimizi internet ortamından uzaklaştırıp, onlara milli oyunlarımızı, kendilerini hem bedensel hem zihinsel geliştirici oyunlarımızı oynatmak için okullarımızın bahçelerini birer oyun sahası haline getirelim. Öğrencilerin oyun oynayacağı mekânlar haline gelsin. Bahçelere gerekli oyun çizgileri çizerek öğrencileri internet ortamından buralara çekelim. Okullar Hayat Olsun diye bir proje yürütülüyor. Bu proje ile gerekli oyun araç ve gereçlerinin kurulmasını sağlayalım. Gücünüzün yetmediği durumlarda bizlere bildirin. Gerekirse Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile irtibata geçerek gerekli desteği sağlayacağımıza inanıyorum.

Okullarımızda olsun, çevrede olsun genelde temizlik alışkanlığı konusunda bir sıkıntı olduğunu görüyorum. Bu konuda da her sınıftan bir öğrenci seçilerek eğitilip görev verilip yetkilendirilip bir şekilde temizlik konusuna insanların dikkatini çekmek istiyoruz.

4+4+4 eğitim sistemi kapsamında öğretmen planlamaları yapıyoruz. Bazı branşlarda eksiklikler oluştuğu gibi, bazı branşlarda da fazlalıklar oluşmaktadır. Fazla olan branşlar öncelikle kendi okullarında veya en yakın okulda veya il içinde en uygun bir okulda değerlendirilecektir. Sınıf mevcutlarımız 30 öğrenciden 25’e hatta 20’ye çekilebilecek şekilde planlamalar yapılmaktadır. Sizler de öğrenci durumları en uygun şekilde planlamalarınızı yapınız.

Okullarımızda engelli öğrencilerimiz için yapılmasını istediğimiz rampaların mutlaka okulların açılmasına kadar tamamlanması öğrencilerimiz için büyük kolaylık sağlayacaktır.

Bu ve buna benzer bazı sorunlar mutlaka olacaktır. Ama hiçbir idarecimizin bu sorunları çözemeyeceğini zannetmiyorum. Ben de imkânları en kısıtlı okullarda görev yaptım ve elimizden geldiğince her sorunu çözme yoluna gittim.

İlkokul ve ortaokul ayrışmasından dolayı okul tabelalarında nasıl bir değişiklik yapılacağı ve okul mühürü ile ilgili Bakanlımızca gönderilen yazıyı tüm okul müdürlüklerine gönderdik. Bu yazı doğrultusunda gerekli iş ve işlemlerin yapılmasını rica ediyorum.

Okul idarecilerimizin yazışma kurallarına uygun şekilde yazışma yapmalarını, Acil ve günlü evrakların e-mail ile gönderilen yazıların, cevaplarının geciktirilmeden verilmesi gerekir. Bu konu üzerinde de hassasiyet gösterilmesini özellikle istiyorum.” diyerek okul müdürlerimizle zaman zaman karşılıklı soru cevap şeklinde geçen toplantı sona erdi,

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler