YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Saman fiyatları tavan yaptı

Kars’ın Kağızman İlçesi’nde kar yağışının erken başlaması ve soğukların artması nedeni ile ot ve saman fiyatları tavan yaptı.

Saman fiyatları tavan yaptı

Kars’ın Kağızman İlçesi’nde kar yağışının erken başlaması ve soğukların artması nedeni ile ot ve saman fiyatları tavan yaptı. Saman fiyatlarının geçen yıla oranla yaklaşık 3 misli artarken, besiciler ise samanı artık ton yerine kilo işi ile almaya başladılar.

Hayvan pazarına Güneydoğu illerinden getirilerek satılan samanları pazarlayan satıcılar, fiyatların geçtiğimiz yıla göre çok yükseldiği belirttiler. Geçtiğimiz yıl 240 kuruş olan 1 kilo saman, şimdi ise 560-600 kuruştan satılıyor.

Diğer illerden gelen satıcıların da masraflarını saman fiyatlarının üstüne koyduklarını belirten alıcılar ise, “Fiyatlar yüksek olduğu için daha önce ton bazında alınan samanlar şuan da kilo işi alınmaya başlandı. Kağızman'da saman sıkıntı yaşandığı için fiyatlar da geçen yıla nazaran ciddi bir yükseliş oldu” şeklinde dert yahdılar.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler