YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sarıkamış'ın düşman işgalinden kurtarılışının 91. yıldönümü kutlandı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinin düşman işgalinden kurtarılışının 91.yıldönümü törenlerle kutlandı.Allahuekber Dağı Şehitliği'nde saygı duruşu ve çelenklerin...

Sarıkamış'ın düşman işgalinden kurtarılışının 91. yıldönümü kutlandı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinin düşman işgalinden kurtarılışının 91.yıldönümü törenlerle kutlandı.
Allahuekber Dağı Şehitliği'nde saygı duruşu ve çelenklerin konulmasıyla başlayan törenler, ilçe merkezinde Atatürk Anıtı önünde devam etti. Buradaki programda Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Faruk Alpaydın, Belediye Başkanı İlhan Özbilen ve kurum amirleri ve siyasi parti ilçe temsilcileri tarafından anıta çelenkler sunuldu.
Ardından Belediye Başkanlığı'na geçen Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Faruk Alpaydın ve Belediye Başkanı İlhan Özbilen, kutlamaları kabul etti.
Daha sonra Hükumet Konağı önünde devam eden etkinliklerde protokol, halkın, öğrencilerin ve askerlerin bayramını kutladı. Törende Sarıkamış’ın kurtuluşu temsili olarak canlandırıldıktan sonra, temsili Türk kuvvetlerinin komutanı Türk bayrağını Belediye Başkanı İlhan Özbilen’e teslim etti. Başkan Özbilen kendisine Türk Bayrağını teslim eden öğrencilere günün anısına birer hediye verdi.
Ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Başkan Özbilen, "29 Eylül ilçemizin kurtuluş günüdür. Bugün yüce Atatürk’ümüzün büyük nutkunda dediği gibi, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk askeri zaferinin kazanıldığı bayrak bir gündür. Şu anda yüce şehitlerimizi bağrında yaşatan, Sarıkamışımızın ebedi kurtuluşunu kutlamanın sevinci içindeyiz."dedi.
Bu sevince ulaşmanın pek de kolay olmadığını vurgulayan Özbilen, konuşmasına şöyle devam etti: "1914 yılının 24 Aralık gecesi talih bize gülmedi. Soğanlı ve Allahu Ekber Dağları'nı aşan kolordularımız Sarıkamış’a yaklaşmış ve Selim yönünde Kars Demiryolu'nu bozmuş. Rusları paniğe uğratmışken 1914 Aralık ayının sonu 1915 Ocak ayının ilk haftasında dondurucu soğuklarıyla ile geceledikleri karlı siperlerde çarpışarak ve donarak canı kadar sevdiği silahını donmuş kolları arasından düşmana doğru tutarak şehit oldular hem de 90 bin kere. Zaman oldu ki bu şehrin halkı ordulaştı.” dedi.
Sarıkamış Lisesi Okulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ile devam eden tören, okulların ve askerlerin resmi geçidiyle sona erdi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler