YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Seçmen Listesinden Isimlerinin Çıkarıldığı Iddiası

Kağızman ilçesine bağlı bir köyde yaşayan bazı vatandaşlar, askıdan kaldırılan seçmen listelerinden son gün isimlerinin çıkarıldığı iddiasında bulundu.

Kağızman ilçesine bağlı bir köyde yaşayan bazı vatandaşlar, askıdan kaldırılan seçmen listelerinden son gün isimlerinin çıkarıldığı iddiasında bulundu. İlçeye bağlı Yankıpınar köyü, 1990'lı yılların başında yaşanan terör olayları dolayısıyla boşaltıldı. Bazı aileler Kağızman'da çeşitli mahallelere yerleşirken bazıları da köyde yaşamaya devam etti. Yaz aylarında köylerine gelen 60 kişi, ikametlerinin köyde olmasına rağmen 30 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesinde askıya çıkan seçmen listesinden isimlerinin çıkarıldığını ileri sürdü. Vatandaşlar listenin askıya çıktığında 267, son gün 207 kişinin adlarının bulunduğunu iddia etti. Köy sakinlerinden Abduselam Zeytun, yaz aylarında köyde, kışın Kağızman ilçe merkezinde yaşadıklarını söyledi. Her iki merkezde ikametinin bulunduğunu savunan Zeytun, "30 Mart 2014 tarihinde yapılacak seçimler için seçmen listesi askıya çıktığında gidip baktım. Listede ismim vardı ve köydeki muhtarlık için oy kullanacaktım ancak askıdaki son gün olan 23 Ocak 2014 Cuma günü saat 16.30'da listeye tekrar gidip baktığımda adımın silinmiş olduğunu gördüm" dedi. Kendisi gibi köyden 60 kişinin oy kullanamayacağını anlatan Zeytun, "Ben ve benim gibi köyde yaşayan birçok insanın ismi köy seçmen listesinden silinmiştir. Bunun nedeni nedir? Biz bazı seçmenler Kağızman Kaymakamlığı'na dilekçe vererek itiraz ettik" dedi. Köy muhtarı Muhlis Karslı da seçmen listesinden isminin çıkarıldığını iddia edenlerin Kağızman'ın çeşitli mahallelerinde oturduklarına dair nüfus kayıt örnekleri ve ikamet adreslerinin mevcut olduğunu kaydetti. Listeden isim çıkarma gibi yetkisinin bulunmadığını vurgulayan Karslı, "Gerçekler ne ise o. Benim kimseyle bir sorunum yok. Seçmek seçilmek herkesin hakkı. Kimse kimseye de müdahale edemez. Köylülerin olmadığına dair jandarma gelmeden tutanak tutturmuş demişler. Kesinlikle öyle bir şey yok" diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler