YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

-Alışveriş Merkezlerindeki Otoparklarda Araç Sahiplerinden Ücret Alınması

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, alışveriş merkezlerinin otoparklarında bekleme süresi 3 saati aşmayan müşterilerden ücret alınamayacağını söyledi.

Tüketiciler Derneği kararı bulunduğunu anlattı. Vatandaşların bilinçli olmaları gerektiğini, haksız kazanç elde edenlere göz açtırmaması gerektiğini ifade eden Ağaoğlu, şöyle konuştu: "Alışveriş merkezlerinin otoparklarında bekleme süresi 3 saati aşmayan müşterilerden para alınamaz. Bu konuda benden de 3 saat dolmadan para talep ettiler. Alınan para hukuka aykırı olduğu için otopark işletmecisine yazılı ihtarname gönderdim. İhtarnameyi alan otopark işletmecisi, aldığı otopark ücretini, banka masraflarını da ödeyerek hesabıma havale etti. Ben durumu zabıta müdürlüğüne şikayet ederek, işletmeciye kanunlara aykırı hareket etmekten para cezası uygulanmasını sağladım. Vatandaşlarımız böyle durumlarla karşılaşırsa ve paraları iade edilmezse, ikametlerinin veya otoparkın bulunduğu yerdeki tüketici hakem heyetine ücretsiz başvurarak iadeyi sağlayabilirler. Ayrıca belediyenin zabıta müdürlüğüne de şikayette bulunduklarında otopark işletmecisi için idari para cezası uygulanmaktadır." Ağaoğlu, bu durumla karşılaşan vatandaşların görevlilerle tartışmaya girmemesi gerektiğini, tek çarenin yasal yallar olduğunu sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler