YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

8 Asırlık Gelenek Kastamonu'da Hala Yaşatılıyor

Kastamonu'nun en eski vakfiyelerinden Atabeygazi Vakfiyesi'ndeki bir ifadeden yola çıkan Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürlüğü, 8...

8 Asırlık Gelenek Kastamonu'da Hala Yaşatılıyor

Kastamonu'nun en eski vakfiyelerinden Atabeygazi Vakfiyesi'ndeki bir ifadeden yola çıkan Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürlüğü, 8 asırlık geleneği yaşatarak öğrencilere helva dağıttı.

Kastamonu'da tespit edilebilen en eski vakfiyelerden olan ve Kastamonu'nun Fatihi Emir Hüsamettin Çoban Bey'in kurucusu olduğu Atabeygazi Vakfiyesi'ndeki bir ifadeden yola çıkan Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürlüğü, 11 yıldır her Vakıf Haftası'nda Atabey İlköğretim Okulu'nda tüm öğrencilere çekme helva ikram ediyor. Atabey Gazi'nin adını taşıyan Atabey İlköğretim Okulu öğrenciler, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından kendilerine ikram edilen helvaları alarak yediler. Teneffüs arasında dağıtılan helvaları alan öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

Atabey İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Metin Gökgöz, Atabeygazi Vakfiyesi'ndeki bir ifadeden yola çıkarak 8 asırlık geleneği günümüzde de yaşatmaya çalıştıklarını ve bundan sonrada her yıl geleneksel hale getirip öğrencilere helva ikram ettiklerini söyledi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler