YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Araç’a 2.5 Milyon Tl’lik Yurt Yatırımı

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Kastamonu YDO’ya danışmanlık başvurusunda bulunan Araç Pertol firması, Araç’a 2.5 milyon...

Araç’a 2.5 Milyon Tl’lik Yurt Yatırımı

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Kastamonu YDO’ya danışmanlık başvurusunda bulunan Araç Pertol firması, Araç’a 2.5 milyon TL’lik yurt yatırımı yapacak.

Araç Petrol firması, Kastamonu YDO’ya ilk olarak danışmanlık başvurusunda bulundu. Ardından Ekonomi Bakanlığı’ndan yatırım tutarı 2.5 milyon TL’yi geçen yatırım teşvik belgesinin alınması sonrası yurt yapımına karar verilmesiyle sonuçlandı.

Söz konusu yatırımla ilgili bilgi veren Araç Petrol Yetkilisi Nihat Baltacı, “İlçemizde bulunan Araç Çok Programlı Lisesi, Araç Sağlık Meslek Lisesi, Araç Rafet Vergili Meslek Yüksek Okulu gibi okullarda okuyan öğrencilerin daha verimli çalışmaları ve nitelikli barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla Araç ilçesine 120 kişilik öğrenci yurdu yapmayı planlamaktayız” dedi.

Baltacı, öğrenci yurdunda etüt salonları, bilgisayar laboratuvarları, kablosuz internet ulaşımı gibi modern eğitim anlayışını gerektiren her türlü alt yapı hizmetini sunacaklarını belirterek, bununda öğrencilerin başarılarını doğrudan etkileyeceğini kaydetti. Bu yatırımla birlikte hem yüksek kalite hizmet verileceğini hem de sağlayacakları istihdam ve ödeyecekleri vergilerle ülke ekonomisine katkı sağlayacaklarını ifade eden Baltacı, yurt binasının Araç’a hayırlı olmasını diledi.

Yatırım fikrinin Kastamonu YDO’nun ilçede teşvik sistemini uygulamalı örneklerle anlatmasının etkili olduğunu vurgulayan Baltacı, Kastamonu YDO’nun sürekli desteğinin ve proaktif yaklaşımının kendilerini cesaretlendirerek yatırım sürecini hızlandırdığını belirtti. Baltacı, KUZKA ajansını tanımalarına imkan veren böylesi etkili ve verimli bir toplantıya Araç Kaymakamı Fatih Görmüş tarafından davet edilmelerinden memnun olduklarını sözlerine ekledi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler