YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bu Da Muhtarın Kar Küreme Aracı

Hüseyin DOĞAN/TAŞKÖPRÜ Kar yağışı nedeniyle Taşköprü'de kar kalınlığı 30-40 santime ulaşırken, birçok köy yolu ulaşıma kapandı. Yukarışehirören Köyü yolu da

Bu Da Muhtarın Kar Küreme Aracı

Hüseyin DOĞAN/TAŞKÖPRÜ Kar yağışı nedeniyle Taşköprü'de kar kalınlığı 30-40 santime ulaşırken, birçok köy yolu ulaşıma kapandı. Yukarışehirören Köyü yolu da kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Muhtar Satılmış Göksu, kendi geliştirdiği kar küreme aparatını traktörünün arkasına takıp yolu açtı. Muhtar Göksu, iki metal parçanın 'V' şeklinde birleştirilip altlarına küreme bıçağı monte edilerek yapılan aparat ile yoğun kar yağışında yolu sürekli açık tutmayı başardı.
Muhtar Göksu, 1000'in üzerinde köyü olan Kastamonu'nun yoğun kar alan bir bölge olduğunu hatırlattı. Her kar yağdığında birçok köy yolunun ulaşıma kapandığını belirten Göksu, İl Özel İdare ekiplerinin bütün köy yollarına yetişmekte zorlandığını, bu yüzden böyle bir icat geliştirdiğini kaydetti. Muhtar Göksu, şöyle konuştu:
"Traktöre bağlı şekilde kullandığımız bu araç ile köy yollarımızın ulaşımını sürekli açık tuttuk. Kaymakamlık bünyesinde hizmet veren araçlar, bizden daha uzak köylerin ulaşım problemini gidermek için seferber olurken, biz de elimizi taşın altına koymak istedik. Uygulamamız umarım örnek olur. Her şeyi devletten beklememek lazım."

Bu Da Muhtarın Kar Küreme AracıBu Da Muhtarın Kar Küreme AracıBu Da Muhtarın Kar Küreme Aracı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler