YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı, 39. Bölge Grup Toplantısını Ilgaz’da Yaptı

Samsun Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafında koordine edilen ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık...

Samsun Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafında koordine edilen ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü organizesinde gerçekleştirilen 39. Bölge Toplantısı Bakanlık Ilgaz Tesisleri'nde yapıldı.

Karadeniz Bölgesinden 10 İl Müdürlüğü, 6 Araştırma Enstitüsü ve Bakanlık temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen Bölge Toplantısı, iki gün sürdü. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 2000 yılından itibaren Bilgi Alışverişi (BAV) adı altında gerçekleştirilen toplantılar bu yıldan itibaren İl-Bölge Grup Toplantısı adıyla ifade edilmeye başlandı.

Tarımsal Yenilik ve Bilgi Sistemi kapsamında gerçekleştirilen Bölge Grup Toplantılarında, yapılan tarımsal araştırmaların, yayım ve eğitim görevlerini yürüten kuruluşlarla diyalog halinde, çiftçi sorunlarına çözüm bulmak üzere Araştırma Enstitülerine iletmek ve bulunan çözüm, geliştirilen teknolojilerin taraflara ulaştırılması hedefleniyor.

Toplantıya Rize, Karabük, Giresun, Trabzon, Ordu, Sinop, Artvin, Amasya, Tokat, Samsun, Kastamonu İl Müdürlüklerinin yanı sıra Samsun Karadeniz Tarımsal Araş. Enst., Trabzon Su Ürünleri Merkez Araş. Enst., Tokat Orta Karadeniz Geçit Kuşağı Araş. İstas. Müd., Ordu Fındık Araş. İstas. Müd. ve Arıcılık Araş.İstas. Müd., Giresun Fındık Araş.İstasyon Müdürlükleri Müdür, Şube Müdürü ve konu uzmanı personeller katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman, Kastamonu’daki Karadeniz bölgesi tarımcılarını ağırlamaktan mutlu olduklarını belirtti. Kastamonu’da 2 bin 500 rakıma kadar arazinin bulunduğunu belirten Yaman, narenciye hariç tüm tarım ürünlerinin uygulanabildiğini belirtti. Kastamonu’nun toplam 300 bin büyükbaş, 100 bin küçükbaş hayvan varlığıyla hayvancılıkta bir cazibe merkezi olduğunu ifade eden Yaman, yöresel ürün olarak ta ülkenin yüzde 25 üretimini karşılayan Taşköprü Sarımsağı ve Buğdayın atası olan Siyez buğdayı ile özel ürünlere sahip olduğunu kaydetti.

Mynet Youtube

Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı, 39. Bölge Grup Toplantısını Ilgaz’da Yaptı

Samsun Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafında koordine edilen ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık...

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler