YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kamyoncular, Yeni Türk Ticaret Kanunu'ndan Memnun

Kastamonu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Sarıahmetoğlu, 1 Temmuz'da yürürlüğe giren yeni Türk Ticaret Kanunu kapsamında, kamyonlardaki yazıların silinmesinden memnuniyet

Kastamonu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Sarıahmetoğlu, 1 Temmuz'da yürürlüğe giren yeni Türk Ticaret Kanunu kapsamında, kamyonlardaki yazıların silinmesinden memnuniyet duyduklarını bildirdi.

Ahmet Sarıahmetoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni kanun kapsamında yapılan düzenlemeleri olumlu karşıladıklarını söyledi.

Düzenlemeleri kamyoncular açısından çok faydalı gördüklerini belirten Sarıahmetoğlu, "Kamyonlardaki yazılar uyarıcı yazılar değil, tamamen dikkat dağıtıcı yazılar olup, bu yazıların yasaklanmasından memnuniyet duyduk" dedi.

Sarıahmetoğlu, 28 yıllık meslek hayatı boyunca kamyoncu esnafının bu tür yazılarından, çok kişinin rahatsız olduğunu ifade ettiğini belirterek, bu yazıların, uzun yollarda kamyoncunun arkasına düşen sürücülerin dikkatini dağıttığını kaydetti.

Yazıların silinmesi şeklinde karar alınmasının isabetli olduğunu vurgulayan Sarıahmetoğlu şöyle konuştu:

"Zaten eskisi gibi değiliz, yollarımız duble yollar, araçlarımız konforlu. Bu tür yazılar Türk şoför esnafına fazla yakışmıyordu. Onlar uyarıcı yazılar değildi. Şoför esnafının çoğunun, uzun yolda olup, çoluğuna çocuğuna hasreti vardı. Bu yazılar belki de bu hasretten kaynaklanıyordu. Şoför arkadaşlarımız fazla sosyal faaliyeti olmayan gruptan oluşuyor. Onun verdiği bir hazla, sanki oraya yazdığı yazıyla içindekileri boşaltırcasına bir düşünce saplantısı olduğundan bu yazılar yazılıyordu."

Kamyon şoförü Fikri Herkil (60) ise, araçların arkasına yazılan,"Hayat biter, yol bitmez", "Yalnız kovboy", "Asiller şaşmaz", "Kaderimsin, çekerim" gibi ifadelerin şoförlerin ruh hallerini yansıttığını dile getirerek, yeni düzenlemenin ardından bu yazıları sildiklerini söyledi.

Herkil, "Bu tür yazılar diğer araç şoförlerinin ilgisini çekiyordu ve kazaya sebebiyet veriyordu. Yasanın yürürlüğe girmesi iyi oldu" diye konuştu.

Muhabir: Celal Bekiroğlu / Esra Karamuk / Sinan Özmüş

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler