YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kastamonu Havaalanı, 54 Yıl Sonra Hizmete Açılacak

Kastamonu'da yapımı 1959'da tamamlanan ancak yeterli yolcu olmadığı gerekçesiyle hizmete açılamayan atıl durumdaki Kastamonu Havaalanı, 100 milyon liralık yatırımın tamamlanmasının

Kastamonu'da yapımı 1959'da tamamlanan ancak yeterli yolcu olmadığı gerekçesiyle hizmete açılamayan atıl durumdaki Kastamonu Havaalanı, 100 milyon liralık yatırımın tamamlanmasının ardından uçak seferleri için gün sayıyor.

Araba yarışları, düğünler, hayvan otlatmak ve maket uçak gösterileri için amacı dışında kullanılan havaalanı, 54 yıl boyunca uçak seferlerine açılamadı.

Bölge turizmi ve ekonomisinin geliştirilmesi amacıyla havaalanının hizmete açılması için harekete geçildi. Kastamonu İl Özel İdaresi ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DLH) öncülüğünde hazırlanan proje kapsamında ihale süreci tamamlanan havalaanının 2010 yılında yeniden yapımına başlandı.

İnşaat çalışmaları tamamlanarak DLH'ya teslim edilen havaalanı, bölgeye hizmet edecek.

Kastamonu ve civarındaki turistik bölgeler ile Ilgaz Kayak Tesisleri'ne ulaşım kolaylığı sağlayacak havalaalanında ilk etapta Kastamonu-İstanbul seferleri düzenlenmesi planlanıyor.

-"Açılmasını 1959'dan bu yana bekliyoruz"-

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havalimanının kentin gelişimindeki önemli unsurlardan olacağını söyledi.

İnşaat aşamasını tamamlayarak, sonraki sürece geçtiklerini aktaran Bektaş, iç hat uçuşları yapan şirketlerle görüştüklerini ifade etti.

Bektaş, yorulduklarını ancak buna değdiğini vurgulayarak, "Bir an önce havalimanını açıp, uçakları doldurmak istiyoruz. Havalimanının açılması, Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan'ın programına bağlı. İlk uçuşu onun yapmasını arzu ediyoruz. Havalimanının açılmasını 1959'dan bu yana bekliyoruz, birkaç hafta daha bekleyebiliriz" diye konuştu.

-"Havaalanı bir şehrin gelişimindeki bir anahtar gibi görünüyor"-

İnsanların 5-6 saat yolculuk etmek istemediklerini dile getiren Bektaş, şunları kaydetti:

"Yöremize gelmelerinden umut beklediğimiz iş adamları ve girişimciler, havaalanı olmayan şehirlere gitmiyor. Havaalanı bir şehrin gelişimindeki anahtar gibi görünüyor. İş adamları ve girişimcilerimizin ilimize gelmemelerindeki en önemli neden ortadan kalkmış olacak. Havalimanının bitmesiyle, Kastamonu'nun temel eksiği kalmayacak. Dolayısıyla iş adamları ve girişimcilerin mazereti de kalmayacak."

Kastamonu Havalimanı Müdürü Yaşar Karadağ ise İl Özel İdaresinden havalimanını teslim aldıklarını ifade ederek, terminal ve kulenin tamamlandığını söyledi.

Pist ve itfaiye binasında 10-15 günlük çalışmalarının kaldığına işaret eden Karadağ, "Genel müdürümüzün uygun gördüğü tarihte havalimanını açmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Karadağ, Kastamonu'nun şirin ve güzel bir havalimanına sahip olduğunu aktararak, açılışın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yapılmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler