YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kastamonu’da Bir Otomobilden Cephanelik Çıktı

Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde...

Kastamonu’da Bir Otomobilden Cephanelik Çıktı

Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde bir otomobilde çok sayıda tarihi eser ile silah ve fişek ele geçirildi.

Kastamonu Cumhuriyet Savcılığından alınan izin doğrultusunda Arama ve El Koyma Kararına istinaden bir otomobilde arama yapıldı. Aramalarda aracın bagaj kısmında, beyaz poşet içerisinde 4 adet koşum takımı parçası, 1 adet demir çan, 1 kurşun ağırlık, 1 demir topuz başı, 1 metal anahtar, 1 çekiç başı, 1 kanca, 1 orak ucu, 1 adet sapsız demir balta, 1 adet bez mushaf kabı, 1 demir kazma, üzerinde Çankırı Yem Sanayi yazılı çuval içerisinde 1 adet pişmiş toprak çömlek, araç sol arka koltuk üzerinde kırmızı renkli poşet içerisinde 1 toprak testi, beyaz renkli üzerinde Rodin Hills yazılı poşet içerisinde plastik kavanoz içerisinde 270 adet Grek sikkesi, iki plastik bölmeli vida kutusu içerisinde 39 adet metal obje, 3 madeni obje, 17 Bizans sikkesi, 20 adet metal obje ve kilit aksamı, 14 sikke, 1 bakır bilezik, 12 bronz halka ve yüzük, 2 adet bronz mızrak ucu, 1 çakmak taş aleti, 15 adet kurşun obje, 3 adet Ermeni parası, 9 adet İslami sikke ve S.K. isimli şahsa ait el çantası içerisinde 1 adet 765 mm çaplı ruhsatsız el yapımı tabanca, şarjörü ve 6 adet 7.65 mm çaplı MKE yapımı fişek ele geçirildi.

Otomobilde ayrıca, araçta bulunan Ö.Ö. isimli şahsa ait 1 adet 9 mm çaplı ruhsatsız tabanca, şarjörü ve 7 adet 9 mm çaplı MKE yapımı fişek olmak üzere Müze Müdürlüğü yetkililerince 2863 sayılı kanun kapsamında olduğu belirtilen Doğu Roma, Grek ve Bizans dönemine ait toplam 424 parça tarihi eser, 2 ruhsatsız tabanca, 13 fişek ele geçirildi.

Olayla ilgili yakalanan S.K., Ö.Ö. ve S.İ ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler